in

Ponašao se kao svinja: Jennifer Aniston o neprijatnostima koje je doživela od seksualnog predatora

Jennifer Aniston ispričala je u intervjuu magazinu Variety da je imala neprijatna iskustva sa filmskim mogulom Harveyem Weinsteinom, s kojim je 2005. godine sarađivala na filmu Fatalna preljuba.

Desetina žena optužile su Weinsten za seksualno zlostavljanje prošle godine, nakon čega je izgubio kompaniju, ali i ugled.

Aniston je ispričala kako je predator, između ostalog, pokušao da je natera da nosi haljinu koju je dizajnirala njegova supruga Georgina Chapmen.

“Te godine je Georgina Chapmen izbacila liniju odeće. Harvey me posetio tokom snimanja u Londonu i rekao: ‘Želim da nosiš ovu haljinu na premijeri filma’. To nije bio moj stil pa sam rekla da ne želim, na šta je on odgovorio da moram”, rekla je Aniston.

Jednu od neugodnosti doživela je i na večeri povodom premijere filma.

“Za stolom su bili Clive Owen i producenti, a ja sam sedela pored jednog prijatelja. U jednom trenutku Vajštajn je ušetao i rekao mom prijatelju da se makne i zatim seo pored mene. ‘Kakvo odvratno ponašanje, kao svinja’, pomislila sam”, rekla je popularna glumica.

Weinsten se trenutno suočava s više od 70 optužbi za seksualno uznemiravanje i silovanja. Optužbe protiv Vajnštajna rezultirale su globalnim pokretom #MeeTu koji je, smatra Aniston, napravio veliki pomak u Holivudu.

“Ima tu još mesta za napredak”, istakla je Aniston.