Prva epizoda X Factor Adria uživo na Tračari!

Nove sudije su na mestima (foto: promo)
Nove sudije su na mestima (foto: promo)

Dočekali smo i taj dan – početak druge sezone muzičkog takmičenja X Factor Adria!

U prvoj epizodi upoznaćemo novi žiri, koji čine Aleksandra Kovač, Željko Joksimović, Tonči Huljić i Massimo Savić ali i prve kandidate, koji će se boriti sa svoje mesto na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.

Pratite sa nama emisiju iz minuta u minut!

20:14 Marko Stantić iz Subotice ima 17 godine. Ide u tehničku školu i kaže da ga podržavaju roditelji. Voleo bi da proputuje svet, a gledaocima je pre nastupa poručio Vidimo se u finalu X factora. Marko je spremio numeru All of me od Džona Ledženda. Na Željkovu opasku da je njemu ta pesma pomalo dosadna, Aleksandra je zamolila Marka da je učini zabavnom. Negde pred sam kraj Markovog nastupa, Aleksandra ga je prekinula. Ne zato što joj se nije dopalo. Naprotiv, bila je oduševljena pa je poželela da ga poljubi. “Kao med je sladak! Tako si otpevao ovo sa pravom merom”, rekla mu je. Mladić je dobio pohvale i od Masima koji je prekomentarisao da je pevao bolje od Džona Ledženda. Četiri DA bez dvoumljenja odvode Marka dalje u novi krug takmičenja.

Na pozornicu je zatim izašla dalmatinska klapa Stine. U predstavljanju su rekli da su oni zapravo klub prijatelja, mladići koji pevaju i u dobru i u zlu. Tončija je njihovo učešće posebno zaintrigiralo. Sjajni glasovi postigli su harmoniju pesmom Pokora Olivera Dragojevića. Tonči im se prvi obratio. On je  primetio da klape uvek donose tužne tekstove pa je imao predlog: “Bili ste briljantni, vidim da ste skloni ekperimentu. Ali bih voleo da otpevate nešto veselo, da bih razbio strah od klapa”. Željko je poželeo da od ove klape čuje pesmu na engleskom, a Masimo je priznao da je ovo jedna od najuštimovanijih klapa koje je čuo.  “Bilo je prelepo. Moram vam reći  da sam se u svakog od vas pomalo zaljubila”, završila je komentarisanje Aleksandra. Klapa Stine napustila je pozornicu sa četiri velika DA.

Almir

Makedonski predstavnik Almir je zaposlen kao operater u jednoj firmi za antivirus program. Trenirao je karate, a i njegov otac je bio karatista. Nastupio je samouvereno, rekavši da misli da ima x faktor, i da je različit od drugih. Sa bine se zaorila sjajna pesma „I believe I can fly“, a njegov sjajan i emotivan nastup izazvao je ovacije. Aleksandra je bila oduševljena: „Dođe mi da istrčim na tu scenu da sa tobom nešto otpevam. Bravo, kakav vokal“. Željko je primetio da mu je super boja glasa. I naravno,  rezultat je četiri DA.

Vitomir

Vitomir Jović koga zovu Miša nije došao slučajno u ovaj šou. On kaže da ne  deli logiku parole „Važno je učestvovati“ i kaže da je važno pobediti. Počeo je da peva „Kome sad usne ljubiš do zore“,  ali ga je žiri prekinuo. Tonči mu je rekao da je lepo to što voli da se bavi muzikom, ali da oni u ovom takmičenju traže nešto drugačije, a da je Miša upao u prosek.  Miša je negodovao zbog njegovog komentara:  „Ne slažem se,  i publika je na mojoj strani“. Vitomirov nastup je potpuno podelio žiri. Dok su Masimo i Tonči odlučili da ne puste takmičara, Željku se nastup baš dopao. „Bilo mi je carski“, rekao je. Miša nije obezbedio prolaz, zbog čega mu je bilo krivo,  budući da je uveren da je on pravi materijal sa kojim bi Tonči znao šta treba da uradi da napravi uspeh. Epilog: Samo zbog rokenrola DA je stiglo od Aleksandre, a i još jedno od Željka, nedovoljno za prolaz.

Dusan01

Dušan Šarenac je apsolvent je na Filozofskom fakultetu. Priznao je da možda poseduje X faktor. Započeo je Željkovu pesmu Nije do mene a pre nastupa je kazao da nema strah šta će mu Željko reći. Masimo je primetio da Dušan već vuče publiku ka sebi. Željku se dopao izbor pesme, iako je primetio da je ovo bio veoma smeo potez. Aleksandra ga je takođe podržala i obezbedila mu i svojim DA, prolazak u narednu fazu, uz opasku da će biti potrebno puno rada.

Eni

Hard rok nastup Eni, devojke iz Splita, oduševio je žiri. Bili su u njenom slučaju jednoglasni. Masimo je rekao: “Uzmi tu energiju, zgrabi je i zagrizi”. Aleksandra se nadovezala u pohvalama: “Onog trenutka kada se osećam kao da sam na nečijem koncertu, ja tog trenutka znam da ta osoba ima X faktor.”

Takmičarka Sofija ima samo 15 godina. Imala je veliku tremu, pa joj je voditelj Aleksandar Radojičić pružio podršku, zagrlio je, uzeo u naručje i odneo na samu binu.  Trema je ipak učinila svoje, a žiri je bio jednoglasan, smatrajući da je ona previše mlada za ovaj šou i da njeno vreme tek dolazi.

Nebojsajpg

Nebojša Radivojević iz Beograda ima 29 godina i bavi se marketingom. On je rešio da otpeva „What does the Fox say“ od Ilvisa, pesmu koja je parodija na današnje loše pop pesme. Žiri je bio pomalo zbunjen, mada ih je Nebojša veoma zabavio. Masimo je objasnio publici i članovima žirija koji nisu čuli za ovu pesmu šta je zapravo poruka, a Nebojšu pohvalio za odabir pesme. Ali to nije bilo dovoljno. Nebojša je dobio tri NE, osim Masima koji je nagradio sa DA njegovu pesmu.

Adnan i Tarik

I na kraju se se predstavila dva mladića Adnan i Tarik iz Sarajeva. Rekli su da su pripremili tri pesme, jednu sevdalinku, jednu stranu i jednu domaću. Počeli su baladom „Žute dunje“. I dok je jedan mladić svirao gitaru, drugi je bit boksovao. Nakon druge pesme, žiri je bio „kupljen“, i na nogama, želeo je da čuje i treću pesmu. Svi komentari su bili suvišni jer je uzbuđenje u žiriju sve govorilo. Tonči je ipak rekao: “Vas dvojica možete proći svaki posebno i obojica zajedno“. „Ovaj Bitboks je bio savršen“, rekao je Masimo koji je poželeo da u budućnosti dobije sugestiju od momka koji bitboksuje. Tome se usprotivio njegov drug iz grupe: „Ne može, on je moj“. Željko je toliko bio očaran da je predložio da i ne glasaju da ne bi pokvarili ovakav ugođaj. Sve je bilo jasno. Ovi momci idu dalje.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI