in

REM obustavio postupak protiv rijalitija u kome je prećeno smrću starleti


 

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da obustavi postupak protiv Televizije „Pink“ zbog emitovanja pretnji ubistvom učesnika „Zadruge“ u programu uživo, u septembru prošle godine, objavilo je Udruženje novinara Srbije.

Neposredno posle pomenutih pretnji, REM je podneo Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti protiv Kristijana Golubovića i pokrenuo postupak za izricanje mere Televiziji „Pink“, koji je Savet Regulatora juče obustavio.

Na sajtu REM-a je objavljeno da su članovi obavešteni kako je nadležno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu oštećene Stanije Dobrojević zbog pretnji, uz obrazloženje da to nije delo koje se goni po službenoj dužnosti, već po privatnoj tužbi. Stavu tužilaštva se pridružila i većina članova REM-a.

Podsećamo, Kristijan je nakon izrečenih pretnji napustio Zadrugu kako bi bio saslušan u tužilaštvu u Rumi. On je tada odbio da da izjavu bez prisustva svog advokata. Sukob sa Stanijom vuče još iz perioda rijalitija Farma kada ju je kako je Stanija tvrdila „javno reketirao“. Konflikt se nastavio i poprimio žestoke razmere neposredno pred početak ove sezone rijalitija Zadruga u koji Stanija nije ušla „jer se ne oseća bezbedno“ što zbog same situacije sa njim, tako i zbog pretnji smrću koje joj je Golubović uputio pred milionskim auditorijumom.

„Zaklinjem se u svoje dvoje dece, ubiću Staniju Dobrojević lično ili će to uraditi neko od mojih ljudi ako mi se iskreno ne izvini zato što mi je uvredila dete. Uradiću to po cenu da robijam 40 godina!“, rekao je Kristijan tada.

Ubrzo nakon ovih saslušanja i javnog pomirenja u emisiji „Amig show“, Stanija Dobrojević je rešila da povuče tužbu, a za medije je objasnila da „nije želela da njegovo dete odrasta bez oca“.