in

Rihanna isprozivala državnike koji su doneli zakon o zabrani abortusa u Alabami: Ovo su idioti koji vode Ameriku!

Guvernerka američke države Alabame potpisala je zakon o abortusu, najstroži o tom pitanju u SAD kojim vršenje abortusa postaje krivično delo u skoro svim slučajevima.

Za mnoge koji podržavaju ovaj predlog zakona, on je moćan testament dubokog uverenja ljudi u Alabami da je svaki život dragocen i da je svaki život sveti poklon od boga“, rekla je guvernerka Kay Ivey u saopštenju objavljenom sinoć.

Zakonodavci u jugoistočnoj američkoj saveznoj državi usvojili su zakonski predlog u utorak, čime su pokrenuli pravnu bitku o meri, koja je sada postala najstrožiji zakon o abortusu u SAD.

Pevačica Rihanna je iskoristila svoju platformu kako bi osudila ovaj zakon i državnike koji su ga juče odobrili.

Dobro pogledajte! Ovu su idioti koji donose zakone o životima žena u Americi! Guvernerko Kay Ivey, stidi se!“ , napisala je pevačica na instagramu objavivši fotografije državnika koji su zakon izglasali.

View this post on Instagram

take a look. these are the idiots making decisions for WOMEN in America. Governor Kay Ivey…SHAME ON YOU!!!!

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Novi zakon sprečava žene u Alabami da izvrše abortus nakon samo šest nedelja trudnoće. Prema mišljenju stručanaka, neke žene nisu u stanju da znaju jesu li zaista u drugom stanju u tom određenom periodu.

Vest o odobrenju ovog zakona podigla je mnoge javne ličnosti na noge, među kojima su i  Rihanna, Kacey Musgraves, Janelle Monae i Lady Gaga.