Sam Tayor, rediteljka ’50 nijansi sive’, o sukobu sa autorkom romana E.L. James

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

(foto: Wenn)

Britanska rediteljka Sam Taylor-Johnson režirala je prvi deo trilogije Pedeset nijansi, baziranom na bestseleru E.L.James. Međutim, za snimanje drugog dela filma angažovan je režiser James Foley, i razlog tome je nedavno otkriven.

Sam i E.L. (čije je pravo ime Erica Mitchell), naime, bile su u stalnoj stvađi tokom snimanja prvog dela filma, a Taylor-Johnsonova o tome kaže: „Dve različite kreativne vizije. Njena protiv moje, i vrlo oštri suprotni stavovi. Borile smo se oko svake scene. Bilo je teško. Kao da se kroz katran penjete uz brdo. Ona se pravdala rečima: ‘Fanovi očekuju to i to’, a ja sam odgovarala: ‘Pa, hajde da da ispoštujemo to, ali stvorimo novi svet u isto vreme'“, izjavila je reditejka za The Hollywood Reporter.

(foto: Unisversal)

Njeno priznanje o sukobima na snimanju nije iznenadilo ljubitelje franšize, jer su se 2014. godine pojavili navodi o stalnim sukobima između Erike i Sam. Jedna od najpoznatijih svađa je bila ona oko reči koje Anastasija (Dakota Johnson) upućuje Christianu (Jamie Dornanu) u trenutku kada mu dopušta da je bičuje, nakon čega ga ostavlja. Sam i scenaristkinja Kelly Marcel su smatrale da bi Anastasija trebalo da izgovori ‘Crveno’, kako je Grey ne bi pratio, dok je autorka insistrila da to bude ‘Stop’.

Tylor-Johnsonova je na kraju priznala da joj je krivo što je imala tako narušen odnos sa spisateljicom i na pitanje da li bi ponovo prošla kroz sve to, ona odgovara: „Naravno da ne bih. Bila bih luda. Toliko sam se namučila i bilo je toliko svađi. Ja volim sve ljude, i zaista se zbunim ako oni ne vole mene. I E.L.James me je zaista zbunjivala. Ne mogu da razumem negativne osobe i nepostojanje sinergije“, dodala je rediteljka na kraju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI