in

Simpsonovi oborili rekord po broju emitovanih epizoda

Svaka čast!

Crtana serija Simpsonovi oborila je rekord po najvećem broju emitovanih epizoda za jednu seriju na američkoj televiziji, ali je prvi put suočena s polemikom i kritikama da je rasistička.

Kanal Fox emitovao je u nedelju 636. epizodu serije o čudnoj porodici Simpson i na taj način je oborila rekord vestern serije Gunsmoke koja je imala 635 epizoda posle 20 godina emitovanja.

Taj rekord dolazi u trenutku polemike o seriji u vezi sa likom Apuom Nahasepimapetilonom, upravnika supermarketa indijskog porekla, čiji glas pozajmljuje glumac Hank Azaria od početka serije.

Glumac indijskog porekla Hari Kondabulu snimio je dokumentarni film, emitovan u novembru 2017. pod naslovom The problem with Apu (Problem s Apuom) u kojem osuđuje stereotipe povezane s tim crtanim likom, posebno njegov veoma jak akcenat u govoru.

Kreator serije Matt Groening, kao i Azaria odbili su da se pojave u tom dokumentarnom filmu kako bi odgovorili na pitanja. Azaria je posle premijere dokumentarca rekao da ima veoma zanimljive detalje, ali produkcija čuvene serije je odgovorila na svoj način u 633. epizodi.