Search
Close this search box.

Skandal u Holivudu: Muzičarka optužila glumca da ju je zlostavljao

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Muzičarka FKA twigs podnela je tužbu protiv svog bivšeg dečka, glumca Shie LaBeouf. Ona ga je optužila za seksualni nasrtaj, fizički napad i nanošenje duševnih bolova, prenosi „Njujork tajms“.

U središtu tužbe koju je FKA twigs podnela protiv LaBeoufa je dramatično putovanje automobilom u Los Anđeles na Dan zaljubljenih 2019. godine, kada je glumac pretio da će slupati kola ako ona ne kaže da ga voli, da bi zatim zaustavio automobil na obližnjoj pumpi, gde je ona pokušala da pobegne, ali ju je on na silu uterao u nazad automobil.

Tokom isto putovanja, on ju je, prema navodima optužnice, budio usred noći gušeći je.

Muzičarka tvrdi da ju je Shia LaBeouf zlostavljao fizički, emocionalno i mentalno više puta tokom veze koja je trajala nešto manje od godinu dana.

Ona navodi da je cilj tužbe da ukaže na činjenicu da i neko ko je hvaljen muzičar koji ima novca, svoj dom i široku mrežu podrške može da bude žrtva nasilja u vezi.

Osim FKA twigs, slične optužbe protiv LaBeoufa iznela je još jedna njegova bivša devojka. Karolin Fo, s kojom je on ranije bio u vezi, navodi da ju je poznati glumac u alkoholisanom stanju bacio na krevet i udarao glavom o krevet dok nije počela da krvari.

Shia LaBeouf je ovim povodom u pismu „Njujork tajmsu“ odgovorio na optužbe.

„Nisam u položaju da bilo kome kažem kako se osećao zbog mojih postupaka. Nemam izgovor za svoj alkoholizam ili agresivnost, mogu samo da racionalizujem. Zlostavljao sam sve oko sebe, pa i samog sebe godinama. Povređivao sam ljude koji su mi bili najbliži. Nemam ništa drugo da kažem o tome“, napisao je LaBaf.

FKA twigs navodi da ceo slučaj nije odmah prijavila policiji jer je bila navedena da veruje da će tako naneti štetu njegovoj karijeri. Osim toga, smatrala je da njene optužbe niko ne bi uzeo za ozbiljno.

I FKA twigs i Karolin Fo navode da im Shia LaBeouf u restoranima nije dozvoljavao da gledaju muške konobare niti da im se obraćaju. FKA twigs navodi da je vremenom naučila da gleda u pod kada priča s drugim muškarcima. Osim toga, Shia LaBeouf je propisao koliko puta u toku dana ona mora da ga poljubi i dodirne ga.

U tužbi se navodi i da je LaBeouf pored kreveta sve vreme držao napunjen pištolj i da se FKA twigs plašila da noću ide u toalet, da on ne bi od nje pomislio da je provalnik i upucao je. Nije joj dozvoljavao da u krevetu bude obučena. Ako bi rekla da joj se dopada neki umetnik kog on ne voli, to bi se pretvaralo u celonoćne svađe zbog čega danima nije spavala.

Sve je eskaliralo kada je ona objavila hvaljen album „Magdalene“, kada ona zbog zlostavljanja u vezi više nije mogla da ispunjava svoje profesionalne obaveze. Objavljivanje albuma je više puta odlagano, a zakazana turneja je otkazana, zbog čega je platila visoku cenu.

FKA twigs je tek uz pomoć psihijatra smogla snage da smisli način da izađe iz veze u kojoj je zlostavljana.

POSLEDNJE VESTI