Prati nas

Šokantno

Sramota i neznanje: Kija Kockar prisvaja crnačku kulturu

Izgleda da rijaliti zvezdi Kiji Kockar niko nije rekao da kulturna aproprijacija nije dobra stvar, pre nego što je krenula na turneju po Sjedinjenim Američkim državama.

Rijaliti zvezda otputovala je u SAD, ali ne pre nego što je promenila imidž, ne bi li prisvojila crnačku kulturu, što je za današnje standarde nepojmljivo.

Kockar je ispela kikice koje se smatraju odlikom Afro-amerikanki u SAD, a kožu je toliko potamnila da izgleda poput svetlijih devojaka iz geta, sve to kao priprema za nastupe u Americi.

Ono što joj niko izgleda nije rekao jeste da je u pitanju kulturna aproprijacija, odnosno prisvajanje elemenata tuđe kulture. Ona je tuđu tradiciju primenila na sebe jer joj to izgleda egzotično, iako nema pojma da je vrlo uvredljivo za sve ljude koje žive tamo.

I dok je frizura karakteristična za Afroamerikanke postaju za Kiju Kockar zabava i modni detalj, u nekim američkim školama devojčice su diskriminsane i zabranjeno im je da se pojavljuju sa ovakvim frizurama. 

3 komentara

3 Comments

 1. Dragica Dragan

  16. 12. 2019. at 20:04

  Hahahah, hahaha, jeste li vi normalni? Ovo nije 2018, ljude zabole vise za ove teme, ne brukajte se vise

 2. Marina

  17. 12. 2019. at 00:59

  PRESMIJAH SE! DANAS MNOGE PEVACICE STAVLJAJU KIKICE, JER IM JE VEROVATNO LAKSE ZBOG CESTIH NASTUPA I FRIZURE. A TEK O KVARCANJU DA NE PRICAM. PA NE VIDIMO DA STE IJEDNU PROZVALI, SEM KIJU. NISAM NJEN FAN, ALI STE JADNI SA OVIM POKUSAJIMA!!!!

 3. Tracara.com

  18. 12. 2019. at 21:31

  Dragice, mozda u tvom selu nije tema…

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Šokantno

Izdvajamo


Reklama

Popularno

To Top