Srpska dizajnerka bila u Italiji: tvrdi da nema virus, ali nije se testirala

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Modna kreatorka Suzana Perić imala je reviju na „Nedelji mode“ u Milanu, koja je u presotnici italijanske mode i dizajna održana od 18. do 25. februara, kada su među Italijanima i zabeleženi prvi slučajevi zaraženih koronavirusom.

Međutim, iako se srpska kreatorka našla u žarištu iz kog se epidemija raširila munjevitom brzinom, tako da je italijanska vlada već 10. marta celu zemlju stavila u karantin, ona se po povratku u Srbiju, kako nam je potvrdila njena portparolka, nije testirala na koronavirus.

U međuvremenu je Italija, koja nije na vreme shvatila ozbiljnost situacije, za samo dve nedelje doživela scenario od skoro hiljadu mrtvih, a nešto kasnije registrovan je i prvi zaraženi u našoj zemlji.

“Suzana se vratila iz Milana pre 25 dana, dobro se oseća, nema simptome virusa, kontaktirala je epidemiologa i vadila je krv, sve je u redu”, izjavila je Suzanina PR Jasmina Latinović, a kada smo je pitali da li je Perićeva radila test na koronavirus ona je odgovorila:

“Očigledno da nije, rekli su joj da nema potrebe, zato što je prošlo previše vremena, jer, prema zvaničnim podacima inkubacija traje 15 dana, a ona je konstantno dobro i nema simptome.”

Nakon što smo malo porazgovarali o tome kako nije nužno da zaraženi ima simptome, te da bi, s obzirom na okolnosti i rizik kom je u Milanu bila izložena, Perićeva ipak trebalo da se testira na koronu, PR Jasmina Latinović je pokušala dodatno da objasni zašto nije:

“Suzana je bila u Italiji dok još nije bila proglašena epidemija, njena revija je bila 18. februara, a prvi slučaj kod njih zabeležen je 20. Kada se vratila, ona se javila na onaj broj koji stoji na sajtu korona.rs, zvala je baš taj broj i oni su joj postavljali razna pitanja, s kim je bila u kontaktu, ispitali su je za simptome i zaključili da, ako se dobro, oseća nema potrebe da se brine. Ona je zvala kol-centar pre nedelju dana i tamo kod njih sve ima zabeleženo, verovatno postoje svi podaci koje im je dala”, kaže Jasmina i dodaje:

“Uradila je zaista sve što je do nje u ovom trenutku. Ona se javila epidemiologu, pre svega zbog svoje porodice. Ima starije roditelje, koji su penzioneri i ima dete, tako da nije naivno to shvatila.”

Latinovićeva je napomenula da mogućnost zaraze može da se isključi i po još jednoj osnovi.

“Suzana je imala poseban smeštaj, nije bila u hotelu, imala je iznajmljen stan, a dosta zavisi i od toga gde je ko bio, u Milanu se ta “Nedelja mode” ne održava samo na jednoj lokaciji, kao kod nas, nego na više lokacija u gradu , tu gde je Suzana bila nije zabeležen nijedan slučaj, ona je sve vreme u kontaktu s tim ljudima. Otkako je i kod nas ovakva situacija, njoj kroz glavu prolazi i gde se sve ovuda kretala i sa kim je dolazila u kontakt, jer je i ovde bilo raznih dešavanja, a sve je bilo vrlo otvoreno i tu je sad jako teško bilo šta utvrditi”, zaključila je Suzanina PR Jasmina Latinović.

Niko ne tvrdi da Perićeva ima koronavirus, ali bez obzira na sve navedeno što možda zaista isključuje mogućnost zaraze, jedini siguran pokazatelj da nije zaražena je test na koronavirus koji ona, kako smo saznali, nije radila.

POSLEDNJE VESTI