Search
Close this search box.

Srpski fudbaler dobio otkaz zbog rasističkih poruka žene, bivše srpske pevačice: evo ko je Tea Katai

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Srpski fudbaler Aleksandar Katai nije više član Los Anđeles Galaksija. Njemu je uručen otkaz nakon rasističkog ispada njegove supruge Tee Katai na društvenim mrežama.

Naime, za vreme antirasističkih protesta u SAD povodom ubistva Džordža Flojda, Afromaerikanca kome je život oduzeo policajac Derek Čovin, Tea Katai je iz svog doma u Čikagu, kako navodi “Los Angeles Times“, objavila nekoliko rasističkih komentara na srpskom jeziku, koje je kasnije obrisala.

Među prvim objavama bio je skrinšot videa u kome dvojica policajaca svojim automobilima “gaze” demonstrante u Njujorku, a preko kojeg je napisala “Ubijte ih”. Druga objava je bila fotografija na kojoj je napisala “Crne najke su važne”, a ovaj medij navodi da je potom usledila i treća objava u kojima je demonstrante nazvala “odvratnom stokom”.

Ona je navodno za to vreme bila u Čikagu, dok je njen suprug, fudbaler Aleksandar Katai bio u Kaliforniji. Klub je izjavio da je činjenica da je rasističke komentare objavila Aleksandrova supruga, a ne on lično, otežala odluku da fudbaler dobije otkaz.

Inače, on se na Instagramu izvinio zbog komentara supruge, navodeći da on ne podržava takve stavove u porodici, ali i da prihvata odgovornost za grešku.

https://www.instagram.com/p/CA_035uAQo7/

Međutim, ko je zapravo Tea Katai?

Pre deset godina ona se u javnosti pojavila kao nova, mlada pevačka nada, i tada je objavila pesmu “Nemirno more“, koja je kako se pisalo snimljena u studiju pevača Vlade Georgieva. Javnosti je tada bila poznata kao Tea Crnković – pod devojačkim prezimenom.

Kasnije se kratko bavila modelingom, da bi udajom za Tea Katajia prestala da se pominje u javnosti. Postala je supruga Aleksandra Kataija, fudbalera LA Galaksija i bivšeg igrača Crvene Zvezde.

Rođena je 1991. godine, a ona i Aleksandar su u vezi od 2015. godine, te zajedno imaju dete.

Inostrani mediji navode da Tea nije bila preterano interesantna srpskoj javnosti, iako je na Instagramu prati nešto više od jedanaest hiljada ljudi. Ona je međutim našla kako da skrene pažnju na sebe, a izabrala je prilično skandalozan način.

https://www.instagram.com/p/BazikrmgT_M/

Međutim osim što je Tea ovime uspela da iskompromituje sebe, ona je brutalnim rasističkim komentarima upropastila i karijeru svog supruga, čije će se ime od sad umesto za fudbal vezivati uglavnom za rasistički ispad njegove žene.

I tako fudbaler koji je imao milionski ugovor i potencijal za blistavu karijeru, sada je ostao bez kluba, a veliko je pitanje koliko će ga i drugi klubovi želeti nakon ovog ispada. Ceo jedan život stavljen na kocku zbog nepromišljenosti i širenja govora mržnje…

Iako je Aleksandar pokušao da se izvini i objasni da nema nikakve veze sa onim što je njegova žena izjavila, te da ti takvi stavovi nisu i njegovi, teško je verovatno da će ovo na žalost uspeti da vrati njegov ugled. Samo brojni komentari ispod izvinjenja na instagramu govore o tome. Sudeći po njima, mnogi mu čini se nikad neće oprostiti.

POSLEDNJE VESTI