Sulejman Veličanstveni na Prvoj!

Gledaoci Prve televizije sinoć su sa 27,70% odabrali seriju Sulejman Veličanstveni, koja će uskoro početi da se emituje radnim danima od 20 časova.

Na drugom mestu sa 26,30% izglasana je serija Ezel, hrvatska serija Larin izbor imala je 24,36%, a serija Plač violine završila je na četvrtom mestu sa 22,54% glasova publike.

Serija Sulejman Veličanstveni prati život legendarnog turskog osvajača, oslikavajući epohu XVI veka i tada moćnog Osmanlijskog carstva. Sultan Sulejman došao je na vlast kao 26-ogodišnji mladić, a njegova vladavina trajala je 46 godina. Bio je vladar koji je učestvovao u osvajačkim pohodima po Evropi i Aziji, a 1521. godine zauzeo je i Beograd.

Popularni glumac Halit Ergenč, koga je publika u zamlji upoznala kao Onura iz serije 1001 noć, igra glavnu ulogu. Serija je izazvala kontroverze u Turskoj jer je Sulejman predstavljen sa suprugama i konkubinama u haremu i kao ljubitelj alkohola, što je u suprotnosti sa osnovnim principima islama.

U Turskoj su čak bili organizovani i protesti, kao i potpisivanje peticija da se serija zabrani. Grupa nezadovoljnih građana čak se pre godinu dana okupila ispred televizije Show, koja prikazuje seriju i gađali su jajima zgradu. “Ovo je provokacija. Sultan Sulejman bio je pravedna i moralna ličnost”, uzvikivali su tada okupljeni građani. Ipak, brojne pritužbe gledalaca nisu umanjile popularnost serije u zemljama u kojima je prikazana.

Pogledajte prvu epizodu serije, ukoliko ste je propustili. Da li ćete gledati Sulejmana Veličanstvenog?

Foto: Muhtesemyuzyil-dizisi.com

Povezane vesti

Back to Top