Search
Close this search box.

Survivor: Suze u plemenu

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Nikola se još uvek ne zna zašto je Kristina ljuta na njega.

„Voleo bih da mi priđe i kaže, a ne da izmišlja neke stvari koje se nisu ni desile samo da bi glasala za mene. Da li je to neka taktika, stvarno ne znam. Posle svega da pomisli da glasa za mene! Meni je to malo nenormalno. Nisam to očekivao od Kristine, povredila me je i sad ne želim ništa lepo ni da mislim o njoj, razočaran sam.“

I Kristina je razočarana i dosta joj je teško zbog sukoba s Nikolom.

„Razočarala sam se u prijatelja za koga sma mislila da mi veruje“, kaže ona i objašnjava i razdor koji se desio sa Ogijem. „A Ognjen je posumnjao da sma uradila nešto što nikad u životu ne bih uradila! To me je užasno povredilo, jer sam mislila da ima poverenja u mene. Nije smeo da sumnja.“

U plemenu Sibu došao je red na prvu igru ove nedelje i to potpuno drugačiju od svih prethodnih. Reč je o aukciji. Svi su dobili isti količinu novca (40.000 kolonosa) i istu šansu da se bore za neku od nagrada. Prvi je na aukciji bio sendvič s početnom cenom od 2.000 kolonosa, koji je uzela Martina za pet puta veću cifru. Druga ponuda je bila sakrivena, a za samo učešće bilo je potrebno dati 3.000 kolonosa. Ponude su dale Aleks i Ava, posle čega je Andrija otkrio da je reč o prednosti na sledećoj igri za imunitet. Aleks daje sav preostali novac i postaje vlasnik ove poruke, koju ne sme otvoriti do nove borbe i tek tada će saznati kakvu je prednost kupila. I sledeća nagrada je pokrivena s početnom cenom od 1.000 kolonosa, a kupuje je Ava za 14.000. Međutim, Andrija joj daje mogućnost zamene za drugu, ali takođe nepoznatu nagradu. Ava ostaje pri onome što je već kupila i nije pogrešila, jer je druga opcija bila smrdljiva riba! Tako je dobila špagete, mada nije bila srećna zbog toga, jer nije bila baš toliko gladna.

Ponudu za žvaku (1.000 kolonosa) jedini je dao Sebastian, ali i on je dobio mogućnost zamene, što je i učinio i tako je umesto žvake dobio čokoladu.

Sledeća nagrada je poruka, a kakva, saznaće samo onaj koji je kupi, a to je Kristina koja daje 24.000 kolonosa. Poruka glasi: “Moraš da izabereš jednu osobu iz plemena i da joj uzmeš sve pare”. Ona bez mnogo razmišljanja bira da to bude Ava, koja tako ostaje samo sa špagetama.

Hladno pivo i kikiriki bio je sledeći izazov , a cena 7.000. Ponudu jedino daje Martina. Andrija se čudi što s eniko od muškaraca ne javlja za pivo.

„Šta je Milane, ti voziš pa ne piješ?!“, zeza ga voditelj.

Sledeća nagrada je skrivena, vredi minimum 4.000, oko nje se cenjakju Milan i Vlada, a za 20.000 dobija je baletski igrač. Andrija ponovo nudi drugu skrivenu nagradu, Milan bira upravo to i bira dobro: prva je bila tegla morske vode, a ona koju je izabrao tega slatkog od borovnice. Bar se malo zasladio!

A sledeća je palačinka za koju se odmah javila Maja Lena. Ona ima opciju da tu jednu zameni za čak četiri, ali ne zna čime su punjene. A gurman nikad ne greši: bira četiri, a one su sa čokoladnim kremom. Maja je naravno bila oduševljena, kao i pleme, jer znaju koliko joj to znači.

Deveta ponuda je komplet tuširanje i sve je uključeno: šampon, sapun, brijač, pasta i četkica za zube. I za ovu ponudu javlja se samo Martina, koja mora odmah da se istušira u improvizovanoj kabini.

„Sad kad budeš obrijala sve dlake lakše će biti komarcima da pristupe hrani“,  šali se Andrija.

Sledeća ponuda je prednost u potrazi za tajnim imunitetom, a onaj koji je kupi dobiće i veliku pomoć u potrazi. Nadmetali su se Martina i Sebastian, ali snouboredru je ostalo mnogo više novca pa je on postao vlasnik ove vredne nagrade.

A sav novac za poruku od kuće dala je Kristina. Andrija je pitao da li želi da se odrekne svog pisma kako bi svi ostali dobili svoja, ali pleme je u glas povikalo:

„Kristina, uzmi svoje pismo!“

Ona je vrlo emotivno podnela ovaj momenat, dugo je plakala i tresla se dok je čitala ono što joj je napisala njena sestra Nataša, koja joj je opisivala šta rade Peca i Hana (ćerke Kristine i Nataše), da se igraju u snegu i da jedva čekaju da se vrati. Ovo je samo deo tog pisma:

“Kod nas pada sneg danima, jako je hladno, minus 15. Ćerke nam se svaki dan sankaju, uživaju. Peci je par dana malo radio nosić, ali to je prošlo, sad je dobro. Rekla mi je: “Ona je najbolja mama, a ti se tetka najbolji zmaj”. Bože kad mi srce nije puklo tada nikad neće. Mama i tata su dobro i jako se trude oko Pece. Znaš, stvarno imamo predivne roditelje. I da! Ovo ti ne predlažem, već ti saopštavam: čim se vratiš neću da se odvajamo nikada, ni dana. Živećemo zajedno nas četiri. Kiko, one su najbolji deo nas, jedino za šta vredi živeti i umreti…”

Pismo je rasplakalo bukvalno sve članove plemena, čak i muškarce. Svi su se setili porodica, dragih ljudi, bilo im je teško, kaže Vlada.

„Kristina je čitala, a onda mi je prišla i rekla: “Vlado, znaš koliko voliš svoju majku? E, znaj da ona tebe voli hiljadu puta više!” Tad su mi suze krenule!“

I Nikola je emotivno reagovao na Kristinino pismo od kuće.

„Nema ko nije plakao, i ja sam se rasplakao, nemam što da krijem. Drago mi je da je baš ona dobila to pismo, iskreno govorim..“

Posle bujice emocija Kristina je izjavila kako nikada neće zaboraviti velikodušnost čitavog plemena koje joj je dozvolilo da pročita sestrinu poruku.

„Ovo je najlepši poklon koji sam dobila u životu! Nikada neću zaboraviti trenutke dok sam ga čitala, sećaću se svake sekunde i svakog slova koje je napisano u njemu.“

U Velikom veću i dalje se vode priče oko Ognjene eliminacije iz ujedinjenog plemena. Jelena kaže da ne razume zašto su ga izbacili.

„Podržavam ženski koncept da se udruže, ali to ne znači da pet osrednjih izbaci konkretne ljude koji su pri tom izuzetno pristojni“, priča ona i opet zaboravlja šta je govorila o Ognjenu nekoliko dana ranije i kako se podmuklo smejala samo noć pre toga na sve što bi on rekao.

Za razliku od nje,  Neven ne menja mišljenje i kaže da je super što su izbacili Ognjena. Rukometaš kaže da je Ava jedina žena koju je hteo da izbaci i otkriva kako je Kristina veoma ružno pričala o hrvatskoj staleti.

„O njoj je govorila sve najgore, da ju je sramota što je u ujedinjenom plelenu s njom. Naš dogovor je bio da se izbaci Ava. Ustavri, razlog zbog kojeg sam ja ovde je što se bračni par na ostrvu posvađao i Kristina je htela da izbci Nikolu. Bio sma njihov bračni savetnik, očigledno nije trebalo tako da se postavim, ali pokušao sam maksimalno da pomognem. Oni su se tokom dana posvađali, onda su se svađali sve više na putu do Plemenskog saveta i tada je rekla da će glasati za Nikolu, a ostali kako hoće.“

I dok svi pričaju o Ognjenovom izbacivanju Žare konstatuje da mu je veoma dosadno i monotono. Uskoro dobija priliku da razbije tu monotoniju, pošto će uz Radovanovu pomoć dopisati deo teksta na poruci koju dobiju, a ta podvala je namenjena Jeleni koja će na keca upecati… A kako i ne bi kad je Žare dopisao sledeće:

„Osoba koja je prva izbačena iz Survivora na sledećem Plemenskom savetu imaće šansu da izbaci nekog od takmičara!“

Da li možete da zamislite Jelenu kad ovo čuje?

POSLEDNJE VESTI