in

Tužili Gigi Hadid jer je objavila svoju fotografiju na Instagramu

Poznata manekenka Gigi Hadid požalila se na društvenim mrežama, nakon što je saznala da je tužena zbog objavljene fotografije na Instagramu.

Naime, Gigi je napisala tekst u kojem je objasnila da su je tužili zbog kršenja autorskih prava, objavivši svoju fotografiju koju nije sama uslikala.

„Sinoć me je menadžment obavestio da su me tužili zbog moje poslednje (sada obrisane) objave na Instagramu. U pitanju je paparazzo fotografija mene na ulici pre javnog događaja prošle nedelje“, objasnila je manekenka pa nastavila:

„Ti ljudi zarađuju novac na nama tako što nas LEGALNO proganjaju dan i noć. Čak i kada ne radimo ništa specijalno, kada se prošetamo par metara od automobila do zgrade. Voze opasno blizu i ekstremno su nepažljivi. Dovode druge u opasnost zbog potere za dobrom fotografijom“. 

Ona je istakla da je apsurdno što paparaci, zbog kojih zvezde često ne izlaze iz kuće jer ne žele da ih stranci fotografišu, tuže javne ličnosti zbog korišćenja svojih fotografija.

„Da me neko tuži zbog fotografije koju sam našla na Twitteru, bez imena fotografa, i za fotografiju za koju je on već plaćen od nekog outleta je apsurdno. Nisam mogla da znam ko je od 15+ fotografa koji su bili to veče uslikao tu fotografiju. Da je komentarisao ispod fotke, rado bih ga tagovala“, kaže manekenka.

Ona je za kraj iskazala i svoje nezadovoljstvo što fotografi često tuže i zarađuju na mladim osobama koje prave fan profile širom društvenih mreža radi zabave i podrške idolu, a ne profita, pozivajući da se nešto promeni u zakonu.