Tviter gori: Javne ličnosti Trumpa nazvale fašistom zbog govora o meksičkog granici

Američki predsednik Donald Trump obratio se javnosti sedmog januara i govorio je o velikim kriznim migracijama i kontroli američke granice koju planira da uspostavi izgradnjom zida u vrednosti od 5,7 milijardi dolara – a mnoge javne ličnosti, uključujući i dobro poznate muzičke ikone poput Cher Bette Midler glasno su izrazile svoje nezadovoljstvo zbog njegove, kako tvrde, fašističke politike.

Trump je u svom govoru izneo tvrdnje da će zbog ogromne migrantske krize narod Amerike uskoro morati da se svakodnevno bori sa nelegalnim migrantima koji prete da preotmu njihova radna mesta i iscrpe javne resurse.

Svi Amerikanci ispaštaju zbog nelegalnih migranata. Oni iscrpljuju javne resurse i zauzimaju radna mesta. Zbog njih najviše ispaštaju Afroamerikanci i Latinoamerikanci” , tvrdi predsednik SAD.

Njegov govor brzo je naišao na jak otpor, kako medija, tako i običnih građana i javnih ličnosti koji su odlučili da podignu svoj glas i ukažu na mnoge nepravilnosti i navodne laži koje predsednik SAD konstantno iznosi. Neki od njih su Trumpa poredili i sa Hitlerom.

O kojoj velikoj krizi govori Trump? O onoj gde je oteo bebe i decu majkama i roditeljima i stravio ih u kaveze? Ili o onoj gde je njegova administracija ubila sedmogodišnje dete?” , oglasila se Cher na tviteru.

Na tviteru se pored Cher oglasila i Bette koja je iznela da Amerika već dugo vemena živi u ogromnoj krizi a da je za to kriv jedan čovek, odnosno predsednik.

Pored pomenutih pevačica, svoje nezadovoljstvo i bes iznelo je i niz drugih poznatih ličnosti uključujući Kathy Griffin, Sarah Silverman, Mikel Jollet, Mia Farrow, Rose McGowan, Alyssa Milano itd.

 

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.