in

Tviter gori: Javne ličnosti Trumpa nazvale fašistom zbog govora o meksičkog granici

Američki predsednik Donald Trump obratio se javnosti sedmog januara i govorio je o velikim kriznim migracijama i kontroli američke granice koju planira da uspostavi izgradnjom zida u vrednosti od 5,7 milijardi dolara – a mnoge javne ličnosti, uključujući i dobro poznate muzičke ikone poput Cher Bette Midler glasno su izrazile svoje nezadovoljstvo zbog njegove, kako tvrde, fašističke politike.

Trump je u svom govoru izneo tvrdnje da će zbog ogromne migrantske krize narod Amerike uskoro morati da se svakodnevno bori sa nelegalnim migrantima koji prete da preotmu njihova radna mesta i iscrpe javne resurse.

Svi Amerikanci ispaštaju zbog nelegalnih migranata. Oni iscrpljuju javne resurse i zauzimaju radna mesta. Zbog njih najviše ispaštaju Afroamerikanci i Latinoamerikanci“ , tvrdi predsednik SAD.

Njegov govor brzo je naišao na jak otpor, kako medija, tako i običnih građana i javnih ličnosti koji su odlučili da podignu svoj glas i ukažu na mnoge nepravilnosti i navodne laži koje predsednik SAD konstantno iznosi. Neki od njih su Trumpa poredili i sa Hitlerom.

O kojoj velikoj krizi govori Trump? O onoj gde je oteo bebe i decu majkama i roditeljima i stravio ih u kaveze? Ili o onoj gde je njegova administracija ubila sedmogodišnje dete?“ , oglasila se Cher na tviteru.

Na tviteru se pored Cher oglasila i Bette koja je iznela da Amerika već dugo vemena živi u ogromnoj krizi a da je za to kriv jedan čovek, odnosno predsednik.

Pored pomenutih pevačica, svoje nezadovoljstvo i bes iznelo je i niz drugih poznatih ličnosti uključujući Kathy Griffin, Sarah Silverman, Mikel Jollet, Mia Farrow, Rose McGowan, Alyssa Milano itd.