Prati nas

Vesti

Zbog brojnih kritika Kim Kardashian primorana da promeni ime svog steznika

Kim Kardashian nedavno je radosno otkrila svoj novi projekat, objavivši da planira da lansira svoju liniju steznika.

Rijaliti zvezda je bila inspirisana problemima da pronađe odgovarajuće steznike za sebe, zbog čega je odlučila da sama napravi liniju koja će odgovarati svim odevnim kombinacijama, tenu i obliku tela. Problem je nastao kada je otkrila ime ovog brenda  – Kimono.

Kimono je ime koje se već vekovima koristi za tip tradicionalne japanske odeće, zbog čega su Japanci burno odreagovali na ove vesti. Da stvar bude još gora, Kim je nameravala da pravno zaštiti ovo ime, kako bi osigurala svoj brend.

Uprkos brojnim kritikama, Kim prvo nije želela da promeni ime novog brenda, smatrajući da nije uradila ništa loše, pa je u izjavi za New York Times rekla: ’’Razumem i imam veliko poštovanje prema značaju kimona u japanskoj kulturi’’, dodajući da se za ime odlučila upravo zbog ’’prelepih detalja koji mogu da se vide u ovoj nošnji’’.

Japanska kultura je bila značajno ugrožena zbog ovog poslovnog poduhvata, zbog čega je gradonačelnica japanskog grada Kjoto poslala javno pismo gospođi West. U pismu je napisala: ’’Pišem Vam ovo pismo kako bih Vam prenela naše mišljenje i zamolila Vas da ponovo razmotrite Vašu odluku da koristite ime Kimono kao zaštitni znak Vašeg brenda’’. Gradonačelnica je na kraju pozvala Kim u svoj grad kako bi naučila više o kulturi kimona.

A nakon brojnih kritika, javnog pisma gradonačelnice i pokrenute peticije koja ima preko 130 hiljada potpisa, Kim je konačno odlučila da promeni ime proizvoda, što je otkrila na Twitteru:

’’Uvek slušam, učim i rastem. Kada sam otkrila ime steznika, imala sam najbolje namere. Moj brend i proizvodi su naprevljeni sa inkluzivnošću različitošću. Nakon pažljivog razmišljanja odlučeno je da lansiramo proizvod pod drugim imenom’’, napisala je Kim.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top