Search
Close this search box.

Zbog ubistva Šabana Šaulića, osuđen Nemac na tri godine i tri meseca zatvora

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Sud u nemačkom Giterslou osudio je 37-godišnjeg Nemca turskog porekla Leventa A. na tri godine i tri meseca zatvora za ubistvo iz nehata folk-zvezde Šabana Šaulića i njegovog klavijaturiste Mirsada Kerića, u saobraćajnoj nesreći 2019. godine, javlja Dojče vele.

Sudija je u obrazloženju presude podsetio da je Levent A. bio optužen za četiri teška krivična dela: dva ubistva iz nehata, jedan slučaj nanošenja teških telesnih povreda iz nehata, za vožnju u alkoholizovanom stanju pod uticajem marihuane, i vožnju bez vozačke dozvole, prenosi za N1 reporter Dojče velea Srećko Matić.

Levent A. je u februaru 2019, na autoputu u Nemačkoj gde su se obavljali građevinski radovi i gde je dozvoljena brzina bila 80 km/h, više od dva puta većom brzinom svojom „mazdom“ udario u „seat“ u kom su se nalazili Šaulić, Kerić i treća osoba koja je preživela nesreću, što je potvrdio i sudski veštak.

Matić kaže i da je moguće da će se branilac Leventa A. koji je tražio godinu i osam meseci uslovne kazne, žaliti na presudu. Naime, on je za Dojče vele rekao kako je njegov branjenik bio „šokiran“ visinom izrečene kazne.

Advokati porodice Šaulić i Kerić, ali i predstavnici državnog tužilaštva, bili su dosta nezadovoljni ponašanjem optuženog na današnje suđenju, dodaje novinar Dojče velea.

Naime, sve vreme je govorio njegov branilac, dok je Levent A. ili ćutao ili nije odgovarao, a na pitanja na koja je odgovorio, uglavnom je odgovarao sa „ne znam“.

Advokat porodice Šaulić izjavio je posle suđenja za Dojče vele da je zadovoljan presudom.

„Naša je nada bila da će se izreći kazna između tri i četiri godine. To se dogodilo. Sud je uvažio našu argumentaciju, i što se tiče presude možemo biti zadovoljni“, naveo je.

Sudija je danas i kritikovao način na koji su pojedini mediji u Srbiji pratili ovaj proces, odnosno što su objavili puno ime i prezime i naloge na društvenim mrežama Leventa A. čime su ugrozili njegovu bezbednost, jer je optuženi dobijao pretnje.

Suđenje je bilo odlagano zbog pandemije koronavirusa, uprkos tome što je okrivljeni priznao krivicu.

Za danas je zapravo bilo zakazano prvo ročište, ali su obe strane pre početka suđenja rekle kako će se sud potruditi da presuda bude izrečena u toku dana.

POSLEDNJE VESTI