Unuka princeze Jelisavete Karađorđević u kandžama sekte

Zvezda serije Dinastija i kćerka srpske princeze Jelisavete, Catherine Oxenbergsvim silama trudi se da izvuče 26-godišnju kćerku Indiju iz ruke kontroverzne grupe koja joj je navodno isprala mozak.

Glumica je 2011. godine kćerku prijavila na program za samopoboljšanje pod imenom NEXIUM (Nxivm), koji je za cilj imao da unapredi odnose između majke i kćerke. Ova grupa postoji više od 20 godina, tokom kojih je kroz nju prošlo preko 16000 članova. oni su platili 3400 dolara za radionice na kojima im se obraćao lider kulta Keith Raniere, koga polaznici moraju da zovu Vanguard. Polaznici navodno otkrivaju sebe i tako se razvijaju.

Oxenbergova je smatrala ovaj program “čudnim i jezivim” no kćerka koju opisuje kao “najslađe i najlakše od sve njene dece” bila je zainteresovana. Narednih godina, uzela je aktivno učešće u organizaciji, trošeći sve više novca na “seminare”, regrutujući prijatelje. Istovremeno je trošila nasledstvo, priča njena majka. Ipak, ona nije smatrala da je Indijino učešće u ovoj organizaciji sumnjivo, sve dok nije srela prijateljicu Bonnie Piesse, koja je ovu sektu napustila u aprilu.

Ona joj je ispričala da je Nxivm “tajno sestrinstvo” u kome žene imaju status seksualnih robova. Ovo je šokiralo Catherine, koja je odmah zakazala susret sa kćerkom. Kada se India pojavila na njenim vratima, njen izgled je bio šokantan.

“Rekla mi je da joj kosa opada i da nije imala menstruaciju godinu dana. Bila je premršava, ali mi je rekla da ne treba da brinem i od tad mi se ne javlja,” govori očajna Catherine i dodaje da je jednom prilikom kćerka rekla da neće jesti tri dana je mora da se očisti od grehova, a inače ne sme da jede više od 800 kalorija dnevno.

Zbog svega toga, Oxenbergova se sada obratila medijima. “Bespomoćna sam. Izgubila sam dete i uradiću šta god je potrebno da je vratim.” 

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.