in

#15minutaSlave: Anita Šunjić


(foto: Facebook)
(foto: Facebook)

Pre dve nedelje smo se upoznali sa Anamarijom Mašić, talentovanom devojkom iz Zagreba, a ovog ponedeljka ćemo saznati nešto više o Mostarki Aniti Šunjić, koja je još jedan dokaz da se naš portal Tracara.com čita u celom regionu.

Muzika je u krvi ove 28-godišnjakinje koja je, kako sama kaže, odrasla okružena talentovanim članovima porodice. Za 5. rođendan je na poklon dobila gitaru, od koje se nije više odvajala, a apsolutni sluh je razvila u kantautorski rad koji, na profesionalnom nivou, traje već punu deceniju.
„Prve korake napravila sam s bendom Venus s kojim sam tokom 5 godina rada obišla nekoliko festivala po celoj regiji. Kao kruna toga bio je nastup na šou programu Rat bendova, koji je bio regionalno praćen. Takođe sam ponosna na nastup kao predgrupa Nevernim bebama u Sarajevu zbog pesme Sutra budi u pravu. Nakon raspada benda 2012. godine, nastavila sam solo karijeru, i dalje radeći na svojim pesmama“, ispričala nam je u razgovoru Anita koja je trenutno angažovana kao basista Mostar Rock Schoola i benda Catarza, sa kojima je snimila i singl Poznata lica koji uskoro treba da ugleda svetlost dana.

Njen glas se čuo čak i u Sloveniji i Francuskoj, gde je bila pozvana da nastupi, a kako nam je otkrila najveći san joj je da jednog dana predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. 

Za kraj vam ostavljamo pesmu Pokaži mi za koju je radila muziku i tekst, a ako vas je zainteresovao njen rad možete zapratiti njenu zvaničnu Facebook stranicu, kao i YouTube kanal na kom predstavlja autorske pesme, ali i obrade domaćih i svetskih hitova.

Vaša Tračara je odlučila da vam da priliku da ljudi čuju za vas i ono čime se bavite. Svakog ponedeljka ćemo objavljivati priču neafirmisane osobe koja se bavi nečim zanimljivim, bilo da je u pitanju muzika, fotografija, ples, film, pisanje itd. Sledećeg ponedeljka to možete biti baš vi, ukoliko nam pošaljete na mejl nemanja@pmg.rs sa subject-om #15minutaSlave nešto o sebi, a mi ćemo vas kontaktirati ukoliko ispunite kriterijume za rubriku 15 minuta slave.