#15minutaSlave: Dimitrije Vokić

(foto: Facebook/Dimitrije Vokic)

Pre dve nedelje smo, u okviru rubrike #15minutaSlave, upoznali Bečlije Anđelu i Kristijana, koji su nakon emotivne veze postali najbolji prijatelji i saradnici na zajedničkom YouTube kanalu, a sada se selimo u Banja Luku, gde studira i radi Prijedorčanin Dimitrije Vokić.

Ovaj 22-godišnjak u sebi spaja potpuno različita interesovanja, pa je tako apsolvent Muzičke akademije i student 3. godine Glumačke akademije, a na sve to radi kao frizer kako bi obezbedio materijalna sredstva za život i školovanje. “Pre 6-7 godina nisam mogao ni da zamislim da će moj život otići u ovom pravcu u ovoj meri, mada mislim da to govori o značaju umetnosti u mom životu, jer sad već ne mogu zamisliti da se bavim delatnostima koja ne podrazumjevaju stvaralaštvo, umetnički zanos i kreativnost. A ako bih se morao opredeliti, mislim da bi to bila gluma jer obuhvata sve umetnosti u sebi, kao što sada, na primer, radimo predstavu potpuno zasnovanu na muzici i pevanju te scenskom performansu”, ispričao je Dimitrije za početak razgovora sa Tračarom.

(foto: Facebook/Dimitrije Vokic)

Ipak, iako je gluma njegova najveća strast, i na drugim poljima je postigao zavidne rezultate. “U muzici najveće postignuće mi je to što sam u roku od 3 godine savladao i položio gradivo za klavir za koje je inače potrebno 7-8 godina rada. Kao frizeru najvecu satisfakciju mi donosi bezbroj osmeha devojaka koje su prezadovoljne i koje se vraćaju meni kao samoukom frizeru. U glumi to bi bila činjenica da sam pored velike konkurencije upisao glumu i pozicionirao se na visoko drugo mesto na rang listi i to iz prvog puta što nije čest slučaj. Najdraže iskustvo mi je odlazak u Moskvu ovog aprila i nastup pred moskovskom publikom i profesionalcima, jer ipak nastupati u gradu sa 600 pozorišta i doživeti ovacije i aplauz od 15 minuta je nešto što se pamti do kraja života.”

(foto: Facebook/Dimitrije Vokic)
(foto: Facebook/Dimitrije Vokic)

Vokić ističe kako bi u narednih 10 godina voleo da se ostvari i kao filmski glumac, ali da ne postoji određena uloga koju priželjkuje kada je veliko platno u pitanju. “Smatram da nema velikih i malih uloga, već samo velikih i onih drugih glumaca, u šta sam se uverio u toku studiranja.”

Za kraj razgovora sa Dimitrijem, pitali smo ga ko ga inspiriše, a njegov odgovor nas je prijatno iznenadio jer se nije radilo o zvučnim imenima iz sveta muzike ili filma. “Uzore nalazim u mojoj klasi, od svakog studenta/kolege ponaosob mogu ponešto naučiti o odnosu ka radu, odgovornosti, umetnosti…”

Dimitrijev dalji rad, na putu do zvezda, možete pratiti na njegovom Instagram profilu.

(foto: Facebook/Dimitrije Vokic)
(foto: Facebook/Dimitrije Vokic)

Vaša Tračara je odlučila da vam da priliku da ljudi čuju za vas i ono čime se bavite. Svake nedelje ćemo objavljivati priču neafirmisane osobe koja se bavi nečim zanimljivim, bilo da je u pitanju muzika, fotografija, ples, film, pisanje itd. Sledećeg ponedeljka to možete biti baš vi, ukoliko nam pošaljete na mejl nemanja@pmg.rs sa subject-om #15minutaSlave nešto o sebi, a mi ćemo vas kontaktirati ukoliko ispunite kriterijume za rubriku 15 minuta slave.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.