Prati nas

Život

Always pomaže devojčicama da sačuvaju samopouzdanje tokom puberteta

Istraživanje koje je sproveo Always, pokazalo je da 50% ispitanih devojčica u Srbiji razmišlja o odustajanju – nakon što dožive neki neuspeh tokom puberteta. Kao brend koji se bavi negom žena, i u koji mame i ćerke širom sveta imaju poverenja, Always ohrabruje devojčice da žive neustrašivo i da iskoriste sve kvalitetne prilike, poput dobrog obrazovanja, kako bi ostvarile svoj pun potencijal.

Istraživanja pokazuju da je prevazilaženje neuspeha posebno teško tokom puberteta i da svaka druga devojčica tada razmišlja o odustajanju kada se susretne sa neuspehom. Rast samopouzanja je rezultat koji se postiže istrajnošću, pa je zato važno da devojčice budu uporne, čak i kada se susretnu sa preprekama. Postoje mnogi benefiti istrajnosti, a neki od njih su sticanje mudrosti i hrabrosti, kao i izgrađivanje samopoštovanja.

Jedan od ključnih faktora ka postizanju visokog samopouzdanja jeste građenje kvalitetnog odnosa između žena, pogotovo između majki i ćerki. Always ima za cilj da ohrabri devojčice da se poveravaju svojim majkama i na taj način im pomogne da izgrade jaču vezu između njih. To će pomoći devojčicama da potpuno uživaju u životu, bez straha od neuspeha, kao i da očuvaju svoje samopouzdanje.

Always je odlučio da započne misiju zaustavljanja pada samopouzdanja kod devojčica, tako što će promeniti način na koji devojčice percipiraju neuspehe, ohrabriti ih da prihvataju neuspeh kao deo procesa učenja i ključni korak ka napretku. Devojčice treba da gledaju na neuspeh kao na nešto iz čega mogu izvući vrednu poruku i lekciju.

Inspirisan ovim činjenicama, Always nastavlja sa svojom kampanjom koja ima za cilj da ohrabri devojčice širom sveta da nastave da rade stvari #KaoDevojka.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top