Amadeus: Humanost važnija od promocije!

Nakon najavnog singla Nije svejedno koji je doživeo veliki uspeh, grupa Amadeus objavila je istoimeni album u izdanju City Recordsa! Šesti studijski album popularne petorke, plod je sjajnog autorskog tima koji su momci okupili. Iza 12 novih pesama Amadeusa stoje Dragan Brajović Braja, Kamba, Damir Handanović, Bane Opačić

Porazgovarali smo sa Amadeusovcima o njihovom novom albumu, karijeri, a momci su nam otkirli da sledeće godine planiraju još jedan koncert u prestonici! Sem što su vrlo kvalitetni muzičari, članovi ovog benda su i dokazani humanitaci: umesto gala promocije novog albuma, odlulčili su se da novac doniraju u humanitarne svrhe. kažu da su gala promocije prevaziđene.

Čini se da ste u ovaj album uložili mnogo truda, ali i novca. Da li zbog toga očekujete da CD Nije svejedno bude prekretnica u vašoj karijeri?

Naravno da očekujemo! Ovo je jedini album u Srbiji koji je rađen u svetskoj produkciji, što znači da zvuk na CD-u nije domaće proizvodnje. Nismo želeli da izdajemo siglove, već smo ostali dosledni tradiciji da na dve godine izdajemo album. Uložili smo puno truda u materijal i tipujemo na sve pesme! Tokom ovih 13 godina, izgradili smo neki svoj pravac kome smo verni i sada. U pitanju je mešavina popa, roka i nekog etno zvuka.

Prošle godine održali ste koncert u Sava centru. Kada možemo da očekujemo sledeći nastup pred Beograđanima?

Koncert ćemo definitivno održati sledećeg proleća ili leta. Obećavamo spektakl kakav kod nas još nije viđen!

Ipak, nastupate širom Srbije i po evropskim prestonicama?

Dosta putujemo, nastupamo uglavnom po Evropi, Americi i Australiji. U Srbiji sviramo sve ređe, baš zbog toga što hoćemo da damo svoj maksimum na beogradskom koncertu. Albumom Nije svejedno, grupa Amadeus otvara novu eru – nismo više klupski bend.

Spot za naslovnu numeru Nije svejedno potpuno je drugačiji od onoga što ste snimali prethodnih godina. Koliko su vam važni spotovi u današnje vreme?

Spotovi su jako važni, jer se na taj način vizuelno pokazuje koliko ste dorasli muzici koju stvarate. Nakon ekranizacije pesme Nije svejedno, snimili smo i spot za numeru Ostaviću sve. Potpuno je u stilu matrixa, zbog čega su korišćeni specijalni efekti, do sada neviđeni u našoj video produkciji! Priča govori o muškarcu koji, ostavljajući porodicu, doživljava nesreću i od tada svoju ljubavnicu traži i posećuje kao anđeo. Inače, za sve naše spotove zadužen je Visual Infinity.

Zanimljivo je da ste umesto pompezne promocije novog albuma, za kakvu se najčešće odlučuju vaše kolege, odabrali da taj novac ulažete u humanitarne svrhe?

Gala promocije su prevaziđene. Okrećemo se nekim bitnijim stvarima, a humanost se podrazumeva. Nadamo se da će kolege slediti naš primer i novac usmeriti ka onima kojima je pomoć neophodna. Zimus smo posetili dom za nezbrinutu decu Jovan Jovanović Zmaj u beogradskom naselju Braće Jerković, i videvši koliko je te mališane lako usrećiti, došli smo na ideju da nastavimo humanitarnu akciju. Nemamo nameru da stanemo, pa ćemo svakog meseca posećivati I pomagati po jednu ustanovu.

Nerado govorite o privatnim životima. Zbog čega?

Privatne zivote ne čuvamo, samo ih branimo :)

Šta možemo da očekujemo od grupe Amadeus tokom narednih meseci ? Kakvi su vam planovi za leto?

Snimićemo još jedan spot, a onda sledi turneja po Americi i Australiji i još mnogo nastupa…

 

Povezane vesti

Back to Top