Amfilohije šokirao izjavom o abortusu, Karleuša mu uzvratila: ‘Treba mu isterivač đavola’

Javnost ovih dana bruji o šokantnoj izjavi Mitropolita Amfilohija, kada je rekao da su Srpkinje abortusima pobile više dece od Hitlera i Musolinija zajedno. 

“Srpkinje su postale majke čedomorke. One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji”, rekao je Amfilohije i momentalno izazvao gnev ženama širom Srbije. Na ove reči nije ostala ravnodušna ni Jelena Karleuša, koja se javno deklariše kao ateista.

“Jel postoji neki obred isterivanja đavola iz Amfilohija, da ne lupa više te gluposti? Bog će mu oprostiti u kog veruje…navodno!”, kratko je prokomentarisala pevačica.

Međutim, ima i onih koji se slažu sa stavom Mitropolite Amfilohija. Među njima je i naš pevač Nikola Rokvić, koji je na Instagramu objavio potresnu fotografiju (koju je potom obrisao) i poruku: “Vidim svi bezbožnici skočiše na izjavu mitropolita Amfilohija Radovića, u kojoj veliki borac i čuvar pravoslavnog i srpskog identiteta u mučenoj bratskoj Crnoj Gori, kaže da srpkinje ubijaju više dece abortusom nego Hitler i Musolini što su ubili…Šta je tu netačno? Šta je tu tako strašno sem same istine koju je mitropolit izrekao!”. 

Šta vi mislite, da li je Amfilohije u pravu?

Povezane vesti