in

Bati Živojinoviću amputirali levu nogu


(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Legendarnom glumcu Bati Živojinoviću amputirali su levu nogu do iznad kolena, kako bi sanirali uznapredovalu gangrenu.

Kako prenosi Informer, doktorski konzilijum je bio jednoglasan u odluci da je neophodno da mu se odstrani ugroženi deo noge. Poslednju odluku je donela porodica.

„Tokom izuzetno teške i po život rizične nedelje, Bata se borio kao lav protiv akutne gangrene na levoj nozi. Prosto je neverovatno kako je uspeo da prebrodi krize s visokim vrednostima šećera i kreatinina. Svi vitalni organi su bili ugroženi: mozak, srce, bubrezi i pluća. Zato je konzilijum lekara bolnice Dedije na čelu sa profesorom Radakom, a uz saglasnost porodice, odlučio da se Bati amputira deo leve noge. Intervenciju je izvršio medicinski tim koji je predvodio doktor Predrag Matić. Sama operacija je protekla bez bilo kakvih komplikacija, u petak po podne. U skladu sa postoperativnom procedurom, Bata se postepeno budi iz narkoze. Svi rezultati su mu se vratili u normalu i porodica kao i tim lekara, nada se da će Bata i ovu bitku dobiti i uspešno predbroditi nastale zdravstvene probleme“, rekla je Dina, glumčeva unuka.

in the movie „The Servant“ („Sluga“), TV film (1973), Radio-Television of Serbia. #slugafilm #goranpaskaljevic #radiotelevizijasrbije

A photo posted by Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) on

Mi ovoj glumačkoj legendi želimo brz i uspešan oporavak.

Najnoviju dnevnu i nedeljnu štampu u digitalnom obliku čitajte na Novinarnica.net