Bill Clinton i Monica Lewinsky glavni akteri: Snima se treća sezona „Američke krimi priče“

Treća sezona serijala Američka krimi priča baviće se seks aferom između Monice Lewinsky i bivšeg američkog predsednika Billa Clintona, zbog koje je gotovo odstupio s funkcije, objavljeno je na panelu FX kablovskog kanala.

Bivša pripravnica u Beloj kući, Lewinsky, jedna je od producentkinja nove sezone serijala pod nazivom Obaranje predsednika: Američka krimi priča (Impeachment: American Crime Story.) Snimanje bi trebalo da počne u februaru iduće godine, a u Sjedinjenim Državama će se premijerno prikazati 27. septembra 2020. Izvršnog producenta Ryana Murphyja, inače poznatog i po serijama Reži me i Američka horor priča, na izbor teme nadahnuo je bestseller Jeffreya Tobina iz 1999. godine A Vast Conspiracy: The Real Sex Scandal that Nearly Brought Down a President. Scenario će napisati Sarah Burgess.
Gornji red: Linda Tripp, Monica Lewinsky, Paula Jones; donji red, s leva: Sarah Paulson, Beanie Feldstein, Annaleigh Ashford
Monicu će glumiti Beanie Feldstein, a Lindu Trip, njenu bivšu kolegicu koja je snimila razgovore i omogućila da se razotkrije afera s tadašnjim predsednikom glumiće Sarah Paulson, inače jedna od omiljenih saradnica Murphyja. Druga Tobinova knjiga The Run of His Life: The People v. O. J. Simpson poslužila je kao predložak za prvu sezonu serijala Narod protiv OJ Simpsona, koju su i publika i kritika odlično prihvatili, a glumci Cuba Goodin Jr. i Sarah Paulson za uloge su nagrađeni nagradama Emmy. I prve dve sezone serijala Američka krimi priča bavile su se istinitim događajima koji su potresli Ameriku – prva o monstruoznom ubistvu koje je izvršio OJ Simpson, a drugi o događajima nakon ubistva dizajnera Giannija Versacea u Majamiju. Serije su osvojile 16 Emmy nagrada.

POSLEDNJE VESTI