Search
Close this search box.

Boki 13 invalid?! Čeka ga hitna operacija, ishod je neizvestan

Saznaj sve o Survivoru pre drugih!

Prijavi se na naš newsletter odmah i informacije dobijaš pre drugih!

Boki 13 invalid?! Čeka ga hitna operacija, ishod je neizvestan? Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, izdržava devetogodišnju zatvorsku kaznu za iznudu novca.
Zbog komplikacija zdravstvenog stanja Boki 13 je smešten u gradsku bolnicu u Skoplju, gde će biti operisan, kako je saopštio pravni tim makedonskog šoumena za medije. Advokati Bojana Jovanovskog tvrde da je predstojeća operacija želuca rizična, te da je njen ishod nepoznat. Iz pravnog tima navode da se hirurzi koji će izvesti operaciju „ograđuju od rizika i odgovornosti zbog njene složenosti“, prenosi agencija Makfaks. Kako se navodi u njihovom saopštenju, tdravsteno stanje Bokija 13 se pogoršalo jer u zatvoru nije lečen prema lekarskim uputstvima, te je sada neophodna „totalna gastrektomija“. Pravni tim je uputio novi zahtev za prekid izdržavanja zatvorske kazne zbog toga što nema drugog načina da se sanira njegovo stanje, i dodaje da „to dokazuje i ovo alarmantno pogoršanje“, prenosi „Pink.rs“ .

Boki 13 invalid?

Javnosti su se obratili roditelji Jovanovskog, tvrdeći da će njihov sin posle operacije u najboljem slučaju ostati trajni invalid, pa su naveli da će zbog toga tražiti odgovornost. Roditelji Bojana Jovanovskog navode da je njihov sin u lošem zdravstvenom zbog toga što je u zatvoru bio „izložen iživljavanju, maltretiranju i mučenju“. Jovanovski, koji od juna 2021. izdržava devetogodišnju zatvorsku kaznu za iznudu novca od biznismena Jordana Kamčeva, zadržan je 2. novembra 2022. u skopskoj bolnici, gde je iz zatvora doveden na kontrolni pregled. Njegov advokat Vladimir Tufegdžić rekao je tada da je razlog za njegovo zadržavanje na hirurškoj klinici pogoršanje zdravstvenog stanja, zbog toga što ne dobija propisanu terapiju i nema adekvatno lečenje u zatvoru. Jovanovski je u oktobru prošle godine pretučen u zatvoru „Idrizovo“, a zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prethodno je više puta bio na dodatnim bolničkim pregledima.

POSLEDNJE VESTI