in

Borba predstavnica Norveške sa psihičkim problemima

(foto: EBU)
(foto: EBU)

Iako nije uspela da obezbedi mesto u finalu, Agnete, predstavnica Norveške, oduševila je sve svojim očaravajućim glasom. Njena pojava na stejdžu je sigurna i samouverena, ali van bine pevačica se bori sa ozbiljnim psihičkim problemima.

Agnete se svakodnevno suočava sa depresijom, anksioznošću i bipolarnošću. Zbog zdravstvenih problema je i odkazala sve konferencije za štampu, ali i probe za nastup.

(foto: EBU)
(foto: EBU)

“Napravili smo joj sobu gde će moći da se fokusira”, rekao je Stig Karlsen, predvodnik norveške delegacije. “Ona je jaka i inteligentna devojka koja preuzima kontrolu nad svojim problemima. Otvorena je u vezi bipolarnosti i zdravstvenih problema, jer se o tome ne priča tako često. Po mom mišljenju, ona je inspiracija”, dodao je Karlsen.

Agnete je u par navrata otkrila da joj najveći užitak predstavlja pevanje, i da je to jedina stvar na koju može da se fokusira. Mnogi bi pomislili da je nastup pred 200 miliona ljudi nezgodna situacija za osobe koje se suočavaju sa anksioznošću, ali to nije slučaj i sa predstavnicom Norveške.

(foto: EBU)
(foto: EBU)

“Stejdž je njena zona komfora. Ako se nalazi na mestu gde može biti kreativna, gde može pevati i nastupati – to je onda savršeno mesto za nju”, završio je Karlsen.

Njen nastup možete pogledati ovde: