Crkva prikrivala silovanja zvezde „Veselih sedamdesetih“: Javile se žrtve Dannyja Mastersona

Američki glumac Danny Masterson, najpoznatiji po ulozi Stevena Hydea u seriji Vesele sedamdesete optužen je da je tokom godina silovao nekoliko žena, a da je sve to zataškao uz pomoć Sajentološke crkve, čiji je član.
Chrissie Carnell Bixler, Marie Riales i još dve neimenovane žene optužile su Dannyja na sudu u Los Angelesu da ih je drogirao i silovao, maltretirao njih i njihove porodice s namerom da ih ućutka i zastraši dok iza svega navodno stoji Sajentološka crkva čiji su pripadnici brojne holivudske zvezde. Jedna od tužilja, Crissie Bixler, koja je upoznala glumca 1996. godine i bila s njim u vezi, u tužbi je navela kako je bio nasilan prema njoj i prisiljavao je na intimne odnose. Nagovorio ju je da se pridruži Sajentološka crkvi gde su je pokušali da je uvere kako ga mora da ga zadovolji kada on to poželi. Šest godina kasnije prijavila je crkvi da su imali odnose dok nije bila pri svesti, na šta joj je rečeno da ne koristi reč silovanje jer se to ne može dogoditi dok si s nekim u vezi. Crissie i Danny raskinuli su 2002. godine nakon čega je bila prisiljena da potpiše dokument kako nikada neće javno progovoriti o njihovoj vezi niti ga tužiti. Sajentološku crkvu napustila je 2016. godine i prijavila bivšeg partnera policiji. Nedugo nakon toga auto joj je bio pokvaren, ljudi parkirani u kombijima posmatrali su njen dom i zastrašivali nju i članove obitelji nekoliko puta i upućivali različite pretnje poput one da će na Internetu objaviti njezine golišave fotografije.
I ostale tri žene tvrde kako ih je glumac drogirao i silovao, a potom pokušao da ih ućutka uz pomoć crkve. On je sve optužbe negirao. „Neću se boriti protiv bivše devojke putem medija, boriću se protiv nje na sudu i radujem se tome. Javnost će napokon otkriti pravu istinu i shvatiti kako me ta žena prikazuje u lošem svetlu. A kad se suđenje završi, ja planiram da tužim i nju i druge zbog olajavanja i nanošenja štete meni i mojoj porodici,“ rekao je on u saopštenju. Iz Sajentološke crkve tvrde kako su sve optužbe neutemljene, smešne i sramotne. Inače, Danny Masterson je od 2011. godine u braku s kolegicom Bijou Phillips s kojom je dobio danas 5-godišnju kći Francis. Mastersonove žrtve staće i pred kamere dokumentarne serije Sajentologija i posledice glumice Leah Remini, koja razotkriva crkvu i njene metode već godinama. Remini je nekadašnja pripadnica crkve, koja ju je napustila jula 2013. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI