Search
Close this search box.

Umalo upao u sektu: Kako se Brad Pitt spasio Sajentološke crkve

Foto: Screenshot

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Foto: Screenshot

Pre nego što je postao megazvezda Brad Pitt je tri godine „koketirao“ sa sajentologijom, a s tom kontroverznom verom upoznala ga je početkom ’90-ih njegova tadašnja devojka, glumica Juliette Lewis. Njegova veza s crkvom prekinuta je naprasno, u isto vreme kad je raskinuo s Juliette.

Pittovoj vezi sa sajentologijom presudio je “proces pročišćavanja” koji je prolazio u Centru za slavne ličnosti sajentološke crkve. O tom vremenu progovorio je Pittov bivši crkveni nadzornik, Michael Mallen, koji je u crkvi proveo 40 godina da bi je konačno 2014. napustio i potom napisao knjigu “Brainwashed” (Isprani mozak) o svom vremenu provedenom u njoj.

“Bio sam školovan za nadzornika kursa, pa sam poslat na trening u Centar za slavne ličnosti u Portlandu. Dok sam bio tamo, upoznao sam ćerku tinejdžerku izvršnog direktora sajentološke crkve sa sedištem u Portlandu. Jedna od stvari koje mi je rekla bila je da je Bred Pit, koji je u to vreme izlazio sa sajentološkinjom Juliette Lewis, provodio pročišćavanje u Celebrity Center Portlandu”, kaže Melen, koji je kasnije i sam imao susret s Pitom.

Prema sajentološkim zapisima, Pitt je završio neke terapije u julu 1991. i specijalni kurs za “ljudsku procenu” u maju 1993. godine.

Ipak, sam proces inicijacije obuhvatao je i neobične seanse na kojima bi nadzornici urlali i vređali potencijalne članove. Mallen tvrdi da je na njima nemilosrdno urlao na Pitta koji se toliko naljutio da je otišao i nikad se više nije vratio u okrilje crkve.

Tomu sajentolozi tražili suprugu

Crkva je ponovo pokušala da ga regrutuje nakon što ju je 1993. napustio, ali on je odbio sve njihove pokušaje.

“Izgleda da je zaključio da mu je bilo dosta. Pokušali su da ga vrate, ali on nikada nije nastavio sa sajentologijom”, rekao je Mallen.

Pitt je 1993. rekao zauvek zbogom sajentologiji, ali i glumici Juliett, koja je još članica te kontroverzne crkve, baš poput njenih slavnih kolega Johna Travolte i Toma Cruise.

POSLEDNJE VESTI