Da li je 13-godišnji dečak skočio sa mosta na Tari zbog TikToka?

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Dvadesetogodišnja M. G. i trinaestogodišnji V. K. iz Pljevalja u razmaku od samo nekoliko dana izvršili su samoubistvo na isti način i na istom mestu – skokom sa mosta na Tari
Da situacija bude još bizarnija, ova dva slučaja su, po svemu sudeći na neki način povezana jer su i devojka i tinejdžer na svojim profilima na društvenim mrežama ostavili istu poruku. Dvadesetogodišnja M. G, 27. jula, oko 20 časova uveče, skočila je sa mosta na Tari u sigurnu smrt. Dan kasnije, njeno telo pronađeno je na obali reke Tare, u blizini Manastira Svetog arhangela Mihaila. Samo dvadeset dana kasnije, trinaestogodišnji V. K, naočigled brojnih turista koji su svakog dana na ovom mostu, preskočio je ogradu i skočio u provaliju sa visine od oko 180 metara. Samo sat vremena pre tragedije, kako prenose lokalni mediji, majka dečaka prijavila je njegov nestanak Centru bezbednosti Pljevlja. Telo dečaka, pronađeno je dan kasnije u reci, u blizini mosta. Misterija samoubistva dve mlade osobe iz okoline istog grada, na isti način i na istom mestu tek počinje. Naime, na Instagram profilima M. G. i V. K. stoji identična poruka „Safe place“ i šest srca dugine boje. Napisano istim fontom u kockicama, redosled srca i boja je identičan, prenosi Blic. Instagram profili i devojke i dečaka su zaključani, a bizarnosti ne staju ni tu – oboje prate gotovo isti broj ljudi – on 510, a ona 509. A broj osoba koji prati njih dvoje je identičan – 538. Internetom kruži poruka da se i iza broja njihovih pratila, 538, takođe krije simbolika – u pitanju je takozvani „anđeoski broj„. Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu mnogi veruju da je 538 broj koji „priziva anđele“ i pomaže da se prebrode teški tenuci.

„Sigurno mesto“ logo dve organizacije

„Safe place“ (Sigurno mesto) je nacionalni program za mlade do 21 godinu kojima je potrebna neka vrste pomoći ili podrške. Pod istim imenom postoji i organizacija koja se bavi pravima LGBTQ osoba i fraza „Safe place“ je napisana na njihovom logou duginih boja – gotovo identičnog redosleda kao boje srca koja su na profilima ove dve osobe. Istraga o samoubistvima dvoje mladih u Crnoj Gori još je u toku.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja. Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org. (Telegraf)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI