Search
Close this search box.

Sanja Vučić: Nadam se da nisam razočarala Srbiju

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Iako je Sanja Vučić, srpska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu, zauzela tek 18. mesto ne oseća se poraženom.

„Ne osećam se razočarano, a nadam se da nisu ni ljudi u Srbiji. Prvenstveno mi je glavni cilj bio da uđem u finale i jako sam srećna zbog toga. Posebno jer je to veliko životno i profesionalno iskustvo“, izjavila je talentovana pevačica za Alo nekoliko sati po okončanju takmičenja.

Na ovakav plasman je, verovatno, uticao i promenjeni sistem glasanja, pa je tako Sanja dobila neveliki broj bodova od zemalja regiona, od kojih su raniji predstavnici naše zemlje obično dobijali najviše ocene. Ove godine od Bosne i Hercegovine je naša pesma dobila 8 bodova, od Makedonije 7, od Crne Gore 6, od Bugarske i Slovenije po 5, od Hrvatske 2 poena. Sanja nije želela mnogo da komentariše osvojene poene i pozicioniranje na 18. mestu jer je sve to manje bitno kada se uzme u obzir to da je predstavila svoju zemlju na pravi način i odlično se zabavila.

Kontroverze oko ukrajinske pobede se i dalje ne stišavaju, te tako jedni smatraju da je tu politika umešala prste, dok se drugi drže stava da ovogodišnja pobednička pesma ne šalje političku nego antiratnu poruku. Dok Rusi već sada pozivaju na bojkot narednog Eurosonga, na udaru kritika našao se i stručni žiri Srbije koji je dao 12 poena Jamalinoj pesmi 1944. Pojedinci smatraju kako će ta odluka uticati na pogoršanje odnosa sa Rusima, koji su implicitno prozvani u ovoj pesmi zbog odnosa prema ruskim Tatarima, ali članovi žirija ističu kako su gledali umetničku stranu pesme, a ne njenu političku pozadinu.

Stručni žiri Srbije činili su: Slobodan Marković, Nikola Čuturilo, Vladimir Graić, Mari Mari Ana Milenković. 

Da li se slažete sa brojem bodova koji su oni dali Jamali? Da li vas je razočarala Sanja Vučić ili smatrate da je predstavila Srbiju na najbolji mogući način i pored lošeg plasmana?

POSLEDNJE VESTI