Direktan prenos hapšenja glumice Shailene Woodley na Facebooku

(foto: AP)
(foto: AP)

Američka glumica Shailene Woodley uhapšena je tokom protesta protiv projekta izgradnje naftovoda koji će se prostirati preko 4 države.

Zvezda filma Krive su zvezde privedena je zato što je, zajedno sa još 200 ljudi okupljenih na konstrukciji naftovoda, izrazila svoj bunt i to tako što je ceo događaj direktno prenosila na Facebook-u koristeći live stream.

Kako prenosi BBC, 24-godišnja glumica je jedna od 27 uhapšenih lica u Severnoj Dakoti, gde se odvio protest, zbog protivzakonitih aktivnosti i učešća u neredima.

Sa druge strane, Shailene je u video snimku, koji je dosad pregledalo preko 3,2 miliona ljudi, objasnila da se mirno vratila do svog automobila, kada joj je priprećeno pištoljem da ne sme da nastavi sa protestom. Dok su joj stavljali lisice na ruke ona je poručila svima onima koji je u tom momentu gledaju uživo na Facebook-u da hapse samo nju i to zato što je poznata i trenutno je gleda 40.000 ljudi.

The riot police are arriving

Posted by Shailene Woodley on Monday, October 10, 2016

Razlog ovog protesta protiv naftovoda leži u tome što postoji osnovan stav da će njegovo funkcionisanje zagaditi brojne reke u okolini, kao i da će štetno uticati na spomenike kulture i značajna istorijska mesta.

Povezane vesti

Back to Top