Prati nas

Serije

Direktor RTS-a o prelasku ‘Ubica mog oca’ i budućnosti ‘Nemanjica’

Ove serije su poslednjih godina obeležile gledanost na Javnom servisu.

Direktor Radio televizije Srbije, Dragan Bujošević otvoreno je progovorio o serijama Ubice moga oca i Nemanjići koje su poslednjih godina obeležile gledanost na Javnom servisu.

Nakon što je prekinuta saradnja sa Ubicama mog oca posle prikazivanja prve sezone, prvi čovek RTS otkriva šta se zapravo desilo.

”Prethodnih godina su serije bila različite i pokazali smo popriličan uspeh. Kao što smo prethodnih godina obrađivali teme u koje niko nije imao hrabrosti da se upusti. Imali smo prvu sezonu serije Ubice mog oca što je bila prva krimi serija na ovim prostorima. Sumnjivo lice smo obradili s obzirom na to da niko nikada ni jedno delo Branislava Nušića nije obrađivao’‘, priča za Blic Bujošević, a na pitanje zašto nemamo prilike više da gledamo Ubice mog oca, kaže: “Jednostavno su otišli tamo gde imaju neke bolje ponude, to je prosta priča“.

On je progovorio i o seriji Nemanjići, rađanje kraljevine. kojoj će početi snimanja druge sezone

“Nemanjići rađanje kraljevine bili su iskorak. Radili smo nešto što niko drugi nije uradio. Nastaviće se, radi se druga ruka scenaria. Napisana je prva ruka, onda su ljudi koji su zaduženi za to pogledali taj tekst. Izneli su svoje primedbe, predloge i sugestije. Kada budemo dobili konačan scenario onda krećemo sa snimanjem druge sezone. Niko ne odustaje od tog projekta”, rekao je Bujošević, a potom izneo svoj stav o kritikama koje su vođene na temu ove istorijske serije:

“Ne plašimo se kritika. Tada sam rekao da je dobar deo kritika bio namešten, da je bio organizovan, dirigovan. Izjavio sam da sada znam ko je to organizovao i kako je vođena kampanja protiv serije. Svako može da vidi kako je došlo do toga. Nemanjići su nažalost doživeli nepotrebnu kritiku, ne kažem da su savršeni i da nema ništa bolje od njih, ali kao i svaka dobra serija, i ova ima svojih loših i dobrih momentata. Niko nije rekao, upustili su se u poduhvati koji niko nikada nije uzeo da obradi. Jednostavno nisu imali hrabrosti. Mi smo imali i dobili smo poprilično dobar proizvod”,  istakao je prvi čovek Javnog servisa.

loading...
2 komentara

2 Comments

  1. Ana

    18. 10. 2018. at 08:45

    Da imaju imalo srama i stida, prekinuli bi snimanje Nemanjića. Ono je bruka i sramota, a mogla je da bude vrhunska serija!

  2. Djorgo

    18. 10. 2018. at 16:15

    Slažem se, osim da su “Nemanjići” imali ijednu dobru stranu. Ja to nisam video.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Serije

To Top