Search
Close this search box.

Dnevna šminka za isticanje gornje usne

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pročitajte korisne savete za isticanje gornje usne…

Kada se pogledte u ogledalo mnogo vam smeta neproporcionalan izgled vaših usana? Svaki nedostatak se lako može zamaskirati odličnom dekorativnom kozmetikom, a uz to možete postići da sve prirodne lepote istaknete.

Pratite jednostavne korake i istaknite volumen gornje usne:

1. Prvo je potrebno pripremiti lice za make up. To ćete najbolje učiniti laganim tečnim puderom. Izmešajte na ruci 2 nijanse tečnog pudera (tamniju i svetliju), četkom ih nanosite prvo na obraze zatim na ostale delove lica. Uzmite mekani sunđer za nanošenje pudera, pokvasite ga i utapkajte po licu na određene delove. Oko obrva, nosa, brade,usana, tako da se ujednači puder sa bojom lica, tako da se ne vide prelazi.

2. Nakon pudera potrebno je naneti korektor za podočnjake, i to samo malo u uglove očiju u predelu pored nosa. Insistira na malim količinama i prirodnijem izgledu, ali ako imate izraženije podočnjake možete naneti kremu za predeo ispod očiju. Nakon ovoga na poklopac istresite malo belog pudera u prahu, za dnevni mladalački izgled je najbolji onaj sa belim svetlucavim česticama. Velikom četkom nanesite puder u prahu po celom licu, čak i po kapcima. Ovim ste završili sa pripremnim delom i vreme je da pređete na glavni deo-usne.

3. Sledeća je baza za vaše usne. To je primer (osnova) za usne u boji vaše kože, koji ćete isto prethodno staviti na ruku, zatim prstima natapkati po usnama. Zatim nanosite mat olovku za usne (u prirodnoj boji vaših usana) prateći liniju usana našminkajte unutrašnju gornju ivicu, a zatim lagano osenčite i sredinu usana. Isto uradite i sa donjom usnom, samo je malo manje naglasite. Gornju ivicu usana možete malo proširiti olovkom, ali pažljivo, laganim pokretima da ne preterate. Uzmite četkicu za nanošenje ruža za usne i nanesite ruž na četkicu, malo po malo da bi savršeno odredili količinu boje. Najbolje je da koristite karmin ružičastih nijansi koji će istaći vašu prirodnu lepotu. Nanesite ga na sredinu gornje i donje usne, nežno utapkavajući četkicom. Ovaj prirodni izgled upotpunite i šminkanjem očiju.

Na oči prvo nanesite primer, ili korektor, tonizirajuću kremu specijalnu za oči. Zatim izaberite suvlje senke u krem boji, koje će samo naglasiti prirodan izgled vaših očiju. Oblik očiju istaknite crnim eyelinerom, a zatim maskarom. Na kraju je dovoljno naneti još samo rumenilo i spremne ste za izlazak na kaficu. Za svetlu put odličan je onaj u boji breskve koji ćete prstima natapkati na obraze. Ovo je ono tečno rumenilo koje možete nanositi četkicom, ali za bolju procenu uvek koristite i vaše prste, da bi se šminka dobro sjedinila sa kožom. Ova šminka nije prejaka za dnevni izlazak, ali uz odličan trik sa kombinacijom tamnije mat olovke za usne i svetlijeg ruža uvek možete istaknuti volumen gornje usne čak sa jačim nijansama boja.

———————————————————————————————-

Ana Savić je blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Studira i živi u Beogradu, ima 22 godine. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Pored toga uvek teži da napreduje u oblasti jezika, učestvujući na različitim kursevima i seminarima. Saradnik je na stranici: Kakonapraviti.net Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

POSLEDNJE VESTI