Search
Close this search box.

Spremite vašu kožu za leto!

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Letnje vrućine mogu čak i prijati vašoj koži ako je dobro pripremite za jako sunce. Napravite sami mleko za lice koje će na prirodan način obnoviti vašu kožu. Prirodni sastojci iz preparata koje sami izrađujete sigurno su zdraviji od onih kupovnih, skupih na koje žene obično troše mnogo novca. Za ova dva preparata trebaće vam malo volje, spretnosti i dobro opremljena apoteka gde ćete sve navedene sastojke pronaći. Kada prvi put napravite neki kozmetički preparat sami, bićete ponosni svojim rezultatima.

Mleko za čišćenje za masnu kožu

Svojstva:
Mleko smiruje i omekšava kožu, a pri tome je hidrira. Zelena glina apsorbuje višak sebuma, a eterično ulje limuna čisti kožu i pomaže pri zatvaranju pora.

SASTOJCI:
100 ml punomasnog mleka
1 kašičica zelene gline
3 kapi eteričnog ulja limuna

Sipajte kašičicu gline u posudu i malo po malo, dodajte mleko. Lagano mešajte da bi izbegli stvaranje grudvica. Ako budete odmah svo mleko stavili u posudu, onda će se sastojci neravnomerno rasporediti i nećete dobiti dobru formulaciju. Kada mleko bude dovoljno tečno dodajte i 3 kapi eteričnog ulja limuna.  Mleko prespite u bočicu iz koje ćete lako moći da koristite preparat. Nanesite mleko na tufere  i tako redovno čistite vašu kožu. Nakon nanošenja mleka, možete da sipate na tufer malo mlake vode i ponovo prelaziti kružnim pokretima preko kože.

Prirodni preparati su odlični zbog toga šo tačno znate koje ste sastojke umešali u njih, tako da čak i ljudi skloni alergijama mogu da ih koriste. Izuzetno lepo mirišu i prijaju vašem telu u svako godišnje doba. Eterična ulja pročišćavaju vašu kožu, a mleka im daju potrebnu vlažnost.  Razbudite vaše telo uspavano nakon dugih hladnih dana i pripremite se za divno letnje sunce.

Autor: Ana Savić
Ana je blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne sajtove. Studira i živi u Beogradu, ima 22 godine. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Pored toga uvek teži da napreduje u oblasti jezika, učestvujući na različiztim kursevima i seminarima. Saradnik je na stranici Kako napraviti. Anu možete pratiti ako je dodate naGoogle+.

POSLEDNJE VESTI