Search
Close this search box.

Tračara beauty: Tajne prirodne lepote

Danas vam otkrivamo 3 sjajna recepta za lepu i negovanu kosu

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Danas vam otkrivamo 3 sjajna recepta za lepu i negovanu kosu

 

Jeste li ikada pokušali sami da izradite masku za kosu ili neki drugi prirodni preparat?

Kosu možete efikasno ojačati sa par preparata koje pripremite u vašoj kuhinji prema jednostavnim receptima. Odlični su jer ne sadrže nikakve štetne hemikalije i tako ne mogu uzrokovati nikakva oštećenja na kosi. Pored toga dosta je zabavno igrati se dobro poznatim namirnicama i zaraziti se ovom uradi sam tehnologijom.

Zobena maska za kosu

Za pripremu zobene maske uzeti:

1 kašika zobi,
1 kašika svežeg mleka,
bademovo ulje po svom nahođenju

Izmešati sve ove sastojke postepeno, tako da se napravi gusta pasta. Nije važno što ima dosta grudvica, one će vam pomoći pri masaži vlasišta. Pre nanošenja maske dobro pročešljati kosu da  kosa ne bi bila ni malo zamršena. Nemojte masku nanositi na vlažnu kosu jer će tako oslabiti njena delotvornost. Nanesite testo na celu površinu kose i ostavite ga oko 20 minuta. Nakon toga isperite kosu s blagim šamponom i vodom, lagano masirajući vlasište kružnim pokretima. Možda ćete par puta, dok budete ispirali, trebati da dodatno pročešljate kosu da bi zobena maska bolje delovala. Ovim ćete očistiti vašu kosu od ljuspica na koži.

Maska sa jogurtom

Za pripremu ove maske uzeti:

1 jaje,
¼ šolje od 2dl običnog jogurta
¼  šolje od 2dl majoneza

Dobro izmiksati  jaja dok se ne dobije penasta masa. Sada dodajte jogurt i majonez. Zatim kašikom dobro izmešajte sve ove sastojke. Masirajte vlasište (teme), a zatim kosu dobro natopite maskom dok vaša kosa ne postane vlažna od smese. Pokrijte glavu s plastičnom folijom. Ostavite kosu prekrivenu maskom oko jedan sat, a zatim isprerite pomoću blagog šampona (najbolji su oni namenjeni bebama).  Da bi postigli još bolji efekat koristite hladnu vodu za ispiranje.

Avokado maska za kosu

Potrebno vam je:

jedan zreli avokado
1 kašika meda
dve kašike maslinovog ulja

Izdvojite samo mesnati deo avokada i dobro ga izgnječite viljuškom. U ovu kašu dodajte maslinovo ulje i med. Mešajte dok masa ne bude dovoljno kremasta. Nanesite ga na kosu, temeljno masirajući dok ne pokrijete svu površinu. Ostavite da deluje oko 20 minuta. Nakon 20 minuta, isperite na isti način kao i sa prethodnim maskama.

Sve tri maske su idealne za sve tipove kose. Vaša kosa će biti sjajna, a teme će biti odlično pročišćeno. Zobena maska pročišćava vašu kosu od peruti i raznih nečistoća, a maske sa avokadom i jogurtom  je dodatno hrane. Maslinovo ulje je nezaobilazan sastojak koji fenomaenalno deluje na sjaj i zaštitu kose od različitih štetnih uticaja.

Uživaje u prirodnim tajnama kojima vaša lepota, uz samo malo truda, može doći do izražaja.

________________________________________________________

Autor: Ana Savić
Ana je blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne sajtove. Studira i živi u Beogradu, ima 22 godine. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Pored toga uvek teži da napreduje u oblasti jezika, učestvujući na različiztim kursevima i seminarima. Saradnik je na stranici Kako napraviti. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

POSLEDNJE VESTI