Search
Close this search box.

Emitovanje 30 sekundi reklame vredno 5 miliona dolara! Evo o čemu se radi…

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: screenshot)

Svake godine, preko 100 miliona ljudi širom sveta prati najuzbudljivije sportsko finale – Super Bowl, što ovaj događaj čini idealnim za sve one koji žele da predstave ili izreklamiraju svoj proizvod.

Međutim, sve dolazi sa cenom, i to visokom: 30 sekundi na velikom platnu organizatori naplaćuju 5 miliona dolara. Ako zađemo u računicu i taj iznos podelimo sa brojem gledalaca, koji se procenjuje na između 110 i 115 miliona ljudi, dobijemo cifru od 4-5 centi po osobi za reklamu, što i nije mnogo, imajući u vidu da publika mnogo više pažnje obraća na ekran tokom utakmice, nego na iskačuće prozorčiće prilikom surfovanja po internetu, tako da je, za one koji mogu da priušte ovakav vid reklamiranja, Super Bowl i više nego dobra ponuda. Ne treba zanemariti ni činjenicu da pojedine reklame već imaju oko 10 miliona pregleda na YouTube-u, što će zasigurno povratiti deo novca marketing timu kompanija.

Ove godine, zvezde reklamnog platna su bili Justin Timberlake Christopher Walken. Njih dvojica su se pojavili u reklami za Bai Bai antioksidantsko piće, u kojoj možemo videti Walkena kako izgovara tekst pesme Bye Bye Bye popularne grupe NSYNC, u kojoj je Justin započeo svoju karijeru, dok ga pevač samo posmatra u tišini.

Reklama bi trebalo da otkloni nedoumice oko izgovaranja naziva ovog pića, kao i da nakratko usreći fanove nekadašnjeg benda koji se osećaju nostalgično. Christopherovo dramatično izgovaranje teksta bivšeg boy-benda i Justinovu reakciju pogledajte ispod, a zatim i ostale reklame sa finala održanog u nedelju, u kojima su se pojavile mnoge poznate zvezde, poput zvezde Super Bowl-Toma Bradyja, Justina Biebera, Mirande Kerr, Steve Carella, Snoop Dogga, Johna Malkovicha i mnogih drugih.

https://youtu.be/2Di1kqa6fiE

https://youtu.be/nTw7eten1no

https://youtu.be/5qUTYHnLz2g

https://youtu.be/-YmnnwFQbpk

https://youtu.be/f06ng5cII8o

https://youtu.be/7gLjYrEDoxw

https://youtu.be/LRmNN4dV8Fc

https://youtu.be/IxL7BT7UDrY

https://youtu.be/BvHFM8c7cPM

https://youtu.be/VneoEvAJX0g

https://youtu.be/GDzMxlw2Fgo

https://youtu.be/b49dfTUFFZQ

https://youtu.be/PwJVbaGZggI

https://youtu.be/CdWd8fUC71g

https://youtu.be/w_8ms2RzSYk

https://youtu.be/G6u10YPk_34

https://youtu.be/Nx2PMnSzCB4

https://youtu.be/Kg_4tX4XwI8

https://youtu.be/1dQ9a5EFZeI

https://youtu.be/poTk4Pymu5c

https://youtu.be/ew3_2Mgs5TA

POSLEDNJE VESTI