Search
Close this search box.

Fondacija Braća Karić dodelila nagrade, među gostima Mirka i Vujadin

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Ovogodišnja jubilarna nagrada Fondacije Braća Karić, dvadeseta po redu, tradicionalno održana u Narodnom pozorištu u Beogradu, bila je jedinstvena po mnogo čemu. Prvi put od kada je ustanovljena nagrada, lauerati su isključivo žene.

Tako su se na jednom mestu u isto vreme, zahvaljujući počasnoj predsednici fondacije Milanki Karić našle žene različitih zanimanja, iz različitih kulturoloških i geografskih sredina kojima je zajednička misao vodilja samo jedna – da surovi svet oko nas bude lepše i bolje mesto za život. Prva u nizu dama kojima je domaćica svečanosti uručila nagradu bila je srpska reprezentativka u streljaštvu, Jasna Šekarić, za vrhunska ostvarenja u sportu.

„Većinu nagrada ostvarila sam kada je moja zemlja prolazila kroz težak period. Ni za šta to ne bih menjala, jer sam mom narodu vraćala osmeh na lice,“ rekla je Jasna, dok je novinarka Ruža Ćirković dobila priznanje za novinarstvo, publicistiku i izdavaštvo.

Posebnu emociju izazvala je čelična dama Pakistana, Muniba Mazari, društvena aktivistkinja i motivacioni govornik u čije ruke je otišla nagrada za humanost, a statua za izuzetna dostignuća u umetnosti pripala je operskoj divi Jadranki Jovanović. Ipak, hor Obilić pesmu Ovo je Srbija otpevao je u čast Valentine Ivanovne Matvijenko, stalnog člana Saveta bezbednosti Ruske Federacije, koja inače važi za treću ličnost po značaju u Rusiji, odmah posle predsednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva. Ona je svoju nagradu za demokratiju, mir saradnju i prijateljstvo među narodima, posvetila narodu Srbije.

Ceremoniji su prisustvovale brojne poznate ličnosti među kojima Dule Savić sa suprugom Marinom, Mirka Vasiljević sa partnerom Vujadinom Savićem, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i mnogi drugi.

POSLEDNJE VESTI