in

Glumac iz ’Modern family’ zavistan od plastičnih operacija: Samo sam želeo da ličim na Brad Pitta


Ovako je Reid izgledao 2010. godine (foto: Rex shutterstock)
Ovako je Reid izgledao 2010. godine (foto: Rex shutterstock)

Reid Ewing, koji već šest sezona tumači ulogu Dylana, dečka Sarah Hayland u hit sitkomu Moderna porodica, iskreno priča o svojoj borbi sa telesnom dismorfijom i svojom zavisnošću od plastičnih operacija.

27-godišnjak se 2008. godine podvrgnuo prvoj estetskoj operaciji – stavio je implante u obraze: „Iskreno sam verovao da ću ako uradim samo jednu operaciju ličiti na Brad Pitta“, priznaje Reid. Ali pošto je nosio masku preko celog lica i pio lekove protiv bolova dve nedelje, na kraju je bio razočaran rezultatima koji su po njegovim rečima bili „užasni“. Posle ove neupešne operacije, tada 19-godišnjak, je pronašao drugog doktora koji mu je savetovao da ugradi implante u bradu. Ali tada su nastale kompikacije: „Posle par dana sam primetio da implant nije dobro namešten i da mogu da ga pomeram, pa sam odmah otišao lekaru koji je isparavio svoju grešku i popravio štetu. Sledećih par godina sam uradio još nekoliko operacija, ali svaka nova mi je donela još veće probleme koje sam morao kasnije da popravljam“, napisao je Ewing u blogu koje je objavljen na sajtu Huffington posta. U brutalno iskrenoj ispovesti, glumac priznaje da je operacije plaćao od novca koji je zarađivao od glume, ali da je takođe i pozamljivao od roditelja i bake i deke „kada je bio najočajniji“.

Sa kolegenicom iz serije, Sarah Hayland, u prvoj sezoni (foto: ABC)
Sa kolegenicom iz serije, Sarah Hayland, u prvoj sezoni (foto: ABC)

„Sve se ovo uglavnom dešavalo dok sam snimao Modernu porodicu i mnogo puta sam bio pred kamerama u trenutku kada sam eksperimentisao sa nekim manje vidljivim procedurama, poput filera. Ali nijedna nije trajala dugo i bilo je to samo bacanje para“. 2012. godine Ewing se zakleo da nikada više neće ići pod nož, ali je ostala neigurnost u sebe i iskrivljena slika o izgledu. „Trebalo mi je šest meseci pre nego što sam ponovo dozvolio da me neko gleda“. Glumac dodaje i da mu je dijagnostikovana telesna dismorfija, koja se definiše kao psihička bolest kod koje je osoba opsednuta svojim izgledom.

Ovako Reid sada izgleda posle brojnih intervencija na licu (foto: ABC)
Ovako Reid sada izgleda posle brojnih intervencija na licu (foto: ABC)

Reid je odlučio da ovako javno ispriča svoja neprijatna iskustava sa operacijama jer je nedavno u časopisu video oglas svog prvog plastičnog hirurga koju mu je stvorio mnogo problema: „Pre nego što se odlučite na promenu na svom licu, pre toga morate da se zapitate da nije možda vaš um taj kome je potrebna pomoć. Meni nijedan od doktora nije predložio da potražim psihijatrisku pomoć, iako su znali sa sam se ranije borio sa depresijom, jer su me samo to i pitali tokom razgovora. A ja tek sada shvatam da sam bio pre slučaj za konsultaciju sa psihologom nego sa estetskim hirurzima“.

Glumac kaže da se kaje zbog svega i svima savetuje da dobro razmisle pre bilo kakve operacije (foto: screenshot)
Glumac kaže da se kaje zbog svega i svima savetuje da dobro razmisle pre bilo kakve operacije (foto: screenshot)

Ewing na kraju priznaje da plastična hirurgija nije uvek loša i da u mnogome može pomoći ljudima kojima je neophodna, ali da je to zaista strašan hobi. „Voleo bih kada bih mogao da vratim sve operacije koje sam uradio, jer vidim da sam i pre izgledao sasvim u redu, i da mi operacije nisu bile potrebne“.