Grčka pop zvezda Stan prikuplja pomoć za ugrožene u poplavama

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Grčka zvezda muzička Stan organizovao akciju prikupljanja pomoći za Srbiju   Pre nekoliko dana, na YouTube kanalu poznatog grčkog pevača Stana, pojavio se video u kome poziva grčko stanovništvo da učestvuje u akciji prikupljanja pomoći za ugrožene u poplavama u Srbiji. Akciju prikupljanja pomoći, sproveo je u utorak 27. maja u jednoj od atinskih ulica, ispred kompanije za nekretnine Colliers Internetional.
Odaziv stanovništva, posebno ljubiteljki Stanove muzike bio je veliki. Okupljeni su donirali garderobu, vodu, lekove, hranu za bebe… Ekipa portala Tracara.com uspela je da porazgovara sa jednim od trenutno najpopularnijih pevača u Grčkoj i sazna nešto više o tome kako se odlučio sprovede ovu akciju. Kako si odlučio da organizuješ akciju prikupljanja pomoći za ugrožene u poplavama  u Srbiji? Vest o poplavama u Srbiji saznao sam preko interneta i televizije. Bio sam šokiran. Kontaktirao sam prijatelja iz Srbije. Slušajući koliko je uplašen za svoju porodicu, prijatelje i zemlju, bio sam pogođen. Odlučio sam da moram da uradim nešto povodom toga. Događaj prikupljanja pomoći organizovan je u saradnji sa kompanijom za nekretnine Colliers International. Ova kompanija podržava događaj, ali i pruža pomoć sa isporukom prikupljenih potrepština koje će biti poslate ugroženima u Srbiji. Da li si ranije organizovao slične akcije? Koliko često grčke zvezde učestvuju u organizaciji humanitarnih akcija? Nikada nisam  radio ništa slično. Ovo je prva akcija i počastvovan sam što imam mogućnost da pomognem ljudima u Srbiji. To je najmanje što mogu da uradim. Grčka je zemlja koja je mnogo patila i lako se možemo identifikovati sa ljudima kojima je pomoć potrebna. Grčke zvezde često učestvuju u ovakvim događajima. Da li si ikada bio u Srbiji? Šta ti prvo pada na pamet kada čuješ reč Srbija? Slušaš li srpsku muziku i postoji li neki muzičar koga poštuješ? Nažalost nisam imao priliku da posetim Srbiju. Nadam se da ću je posetiti uskoro. Reč Srbija, asocira me na porodicu. Balkanska porodica. Nekoliko dana unazad, Srbija me asocira na teško vreme koje srpski narod prolazi. Grčka i srpska muzika, jednom rečju balkanska muzika, veoma su slične. Da, slušam srpsku muziku. Emir Kusturica i Goran Bregović su dva umetnika o kojima imam visoko mišljenje i koje poštujem. Njihov rad izašao je iz granica Srbije i poštovani su u čitavom svetu. Koja je tvoja poruka ljudima u Srbiji? Sve reči na ovom svetu nisu dovoljne. Bore se za opstanak, izgubili su voljene i nema reči koje mogu opisati taj bol. Jedino što mogu reći u ovom trenutku je da su moje misli i molitve uz njih. Ono što je najvažnije u ovim teškim trenucima je da budemo ujedinjeni i da podržavamo jedni druge. Akcije govore više od reči i mislim da Grci pružaju podršku. Niste sami u ovoj borbi. Tu smo za vas!
Tamara Kučan/Tracara.com Foto: Tracara.com

2 Responses

  1. Jao cula sam za njega …Gledam Balkaniku redovno(gde se prikazuju najpopularnije pesme sa Balkana) ,i njegove pesme se bas dosta pojavljuju a i jako su lepe. Meni je on jako simpatican i hvala mu za ovaj lep gest……Jako me je iznenadio ovim .Jos jednom hvala <33333333333333333333333333333333333333333

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI