in ,

Hanina priča nije gotova: evo koliko značajnu ulogu će imati u 2. sezoni ’13 Reasons Why’

(foto: Netflix)
(foto: Netflix)

Serija o kojoj se, s potpunim pravom, najviše priča u ovoj godini je 13 Reasons WhyGlavna nit priče plete se oko srednjoškolke Hannah Baker, koja je, nakon samoubistva, ostavila 13 audio kaseta sa detaljno obrazloženih 13 razloga zbog kojih se ubila.

Kada je najavljena i druga sezona ove serije mnogi su se zapitali da li će Hannah u njoj imati ikakvu ulogu jer je njena priča u potpunosti ispričana. Međutim, producent Brian Yorkey dao je sasvim logično objašnjenje zbog kog ona i dalje treba da ostane središni lik ove priče. „Kada mi kažu da je njena priča završena uvek se zapitam: ‘Koja priča je ispričana do kraja?’ Da, Hannah je ispričala svoju verziju priče, ali tu je još 12 klinaca koji su upleteni u sve to i imaju svoje verzije događaja koje jedva da smo čuli. To ne znači da je Hannah slagala bilo šta na kasetama“, istakao je on i dodao da se u pozadini svega odvijalo toliko toga u šta Hannah nije bila upućena, te da svako od nas, kada priča bilo koju priču, ističe određene delove i daje im na značaju, dok druge previđa, stavlja u drugi plan ili uopšte nije upoznat sa njima. Uostalom, nikada nismo saznali prave motive određenih postupaka ostalih likova u seriji, i upravo time će se baviti druga sezona.

„U drugoj sezoni ćemo saznati da su neke priče mnogo komplikovanije nego što nam se učinilo u prvoj sezoni, kao i da je sama Hannah mnogo komplikovanija osoba nego što smo mislili“, nastavio je Yorkey i uputio na činjenicu da su Clay i Olivia Baker tek započeli proces prihvatanja Hanine smrti, te da tek treba da se izbore sa tim.

(foto: Netflix)
(foto: Netflix)

Osim toga, ne treba zaboraviti ni Jessicu koja je bila žrtva silovanja u prvoj sezoni. „Ljudi, takođe, govore da je i njena priča ispričana do kraja, zato što je konačno smogla snage da prizna ocu ono što joj se dogodilo. Možda smo iz dosadašnjeg prikaza žrtva silovanja stekli utisak da je priča gotova kada se sprovede zakon nad silovateljima, a onda se žrtve nakon 3-4 epizode ponovo zaljube i nastave sa svojim životom. Međutim, ja poznajem lično nekoliko žrtava silovanja i znam, iz njihove perspektive, koliko je to dug proces i da on ostavlja tragove na vama celog života. Prema tome, Jessicina priča  ne da nije završena, nego je tek počela.“

Snimanje druge sezone serije 13 Reasons Why počinje naredne nedelje i moramo da priznamo da tek sad jedva čekamo da saznamo šta će se sve događati.