in

Influenseri i Kendall Jenner na sudu zbog propalog Fyre festivala


Prošle su dve godine od katastrofalnog Fyre festivala, koji se nikada nije održao, a koji je prema marketinškoj kampanji, trebalo da bude jedan od najluksuznijih festivala ikada. Mesto na kome će biti svi influenseri ovog sveta.

Nažalost, pored novca koji su influenseri i poznate ličnosti dobili za promovisanje festivala koji se nikada nije dogodio, stigla im je i tužba. Bella Hadid, Hailey Baldwin, Kendall Jenner i Emily Ratajkowski samo su neke od tuženih.

Početkom godine, one su dobile pozive za sud, kako bi se otkrilo gde su završile milijarde dolara od reklamiranja festivala. Primera radi, Jenner je za jednu objavu na Instagramu dobila 275,000 dolara.

No, za novac koji su influenseri dobili nije zainteresovan samo sud, već i jedan od finasijera festivala. Gregory Messer je ove nedelje predao dokumente njujorškom sudu i „traži povraćaj novca plaćenog agencijama za talente, izvođačima, dobavljačima i drugim strankama uključenima u marketing i neuspešno održavanje Fyre Festivala“.

Messer u tužbi navodi da je Kendall dobila novac za jednu objavu na Instagramu, a svojim pratiocima nije stavila do znanja da je za to plaćena. Dodao je da je objavom prevarila ljude da će na festivalu nastupati Kanye West, suprug njene sestre Kim Kardashian.

U dokumentima se navodi i da je Emily Ratajkowski dobila skoro 300 000 dolara za promociju festivala, a baš poput koleginice, nije napisala da se radi o plaćenoj reklami.

Manekenke nisu jedine koje se navode u tužbi, već su tu i izvođači koji je trebalo da nastupe na festivalu – Migos, Pusha-T, Blink-182, Lil Yachty i drugi.