in

Ispovest udovice Šabana Šaulića: Utehu nisam pronašla


Godinu dana od smrti Šabana Šaulića, njegova udovica Gordana Šaulić dala je prvi intervju, u kome se prisetila svog supruga.

U ekskluzivnoj ispovesti za magazin Hello, Gordana je smogla snage da prvi put javno progovori o praznini i bolu koji su ostali posle Šabanovog preranog odlaska, o poslednjem susretu i lepim trenucima koji su obeležili njihovih 45 zajedničkih godina.

„Odlučila sam da verujem da Šaban nije otišao,“ počinje Šaulić svoju priču.

„Utehu nisam pronašla, i kako koji dan odmiče sve sam uverenija da nikada i neću. Previše je tuge, bola i nedostajanja… Ogromna je praznina nastala njegovim preranim odlaskom da bi išta moglo da je ispuni. Više od četiri decenije čitav moj svet vrteo se oko Šabana,“ ispričala je ona.

„Mi smo bili partneri u svemu, od braka, preko podizanja dece i brige o njima, sve do posla, koncerata i pesama. I onda, jednog kobnog jutra, sve to je nestalo. Ne znam kako bih to opisala, taj šok, osećaj praznine, tuge i nemoći. Kao da vam neko u sekundi uzme sav vazduh i ostavi vas da pokušate da preživite bez njega,“ istakla je Gordana.

„Zaista imam osećaj da sam ispočetka morala da učim da dišem, da hodam, da govorim… U tim trenucima prosto morate da postavite odbrambeni mehanizam da biste sve podneli i preživeli, i ja sam odabrala da verujem da on nije otišao,“ opisala je ona osećaj nemoći.