Jelena Karleuša u sarajevskom centralnom dnevniku: Nama treba 3. svetski rat (VIDEO)

(foto: Twitter/karleusastar)
(foto: Twitter/karleusastar)

Jelena Karleuša je sinoć imala nastup u Sarajevu, a pre toga je bila gošća Senada Hadžifejzovića u tamošnjem Centralnom dnevniku.

Kao i prva dva puta kada je dobila priliku da o političkim temama priča sa celom nacijom, Jelena je i ovoga puta izazvala burne i oprečne reakcije.

“Mislim da su ljudi koji nas vode u političkom smislu slika i prilika naše gluposti jer smo dozvolili da nas vode apsolutni kreteni”, istakla je, između ostalog, ona, obrazloživši da često ume da bude gruba u iznošenju svojih stavova, ali ne zato što ne ume da priča bajke, nego zato što želi da je svi razumeju, te da pogodi pravo u nerv i natera ljude da razmišljaju.

“Svi mi na ovim prostorima smo važili za divne ljude, za domaćine, za prijateljski nastrojene prema svima, pa čak i prema Nemcima kada ih oborimo u Drugom svetskom ratu, mi gledamo da ih spasimo. A sada smo višedecenijski očajni i to sada uzima svoj danak. Nama, ustvari, treba jedan novi poredak, novi vođa, a možda i Treći svetski rat, pa da krene sve od nule”, glasi samo jedna od izjava koja je izazvala brojne polemike, iako je nešto kasnije istakla da rat na našim prostorima ne sme da se ponovi ako smo iole normalni.

U nastavku poslušajte šta je Jelena imala da kaže na razne političke teme, kao i o vaspitanju, neupotrebljivosti tolerancije, borbi za ljudska prava, novoj generaciji koja je zatrovana šovinizmom i još mnogo toga.

Povezane vesti

Back to Top