Search
Close this search box.

Jezivo: Jutjuberi usvojili dete sa autizmom, pa ga VRATILI

Par ih Ohaja izveštavao je redovno na svom youtube kanalu o svakodnevnom porodičnom životu. Nakon što su usvojili dete sa autizmom iz Kine, popularnost im je naglo porasla, kao i zarada. Onda su mališana jednostavno vratili, pa su sada na stubu srama.
Myka Stauffer i njen muž James objavljivali su video-snimke o svim izazovima koje su imali otkad su 2017. usvojili malog Huxleya. Oni su od tada potpisali brojne ugovore sa sponzorima, pa ih mnogi optužuju da su dete iskoristili da bi napravili YouTube karijeru, privukli sponzore i obogatili se, piše BBC. Njih dvoje inače imaju četvoro svoje biološke dece. Vest da mali Huxley živi u drugoj porodici stigla je tek pre koji dan, nakon što su pratioci primetili da ga neko vreme nema u videima. A objašnjenje para bilo je kratko – život im je bio mnogo težak zbog neočekivanog ponašanja malog Hakslija. Ubrzo nakon toga njihov kanal na youtubu je ugašen, ali besni pratioci nisu ćutali.
“Strašno je deprimirajuće čuti da je influenserka koja je uzela novac nakon što je usvojila sina, napravila od njega svoj brend, otkrila da ima posebne potrebe i onda ga krišom vratila”, napisala je novinarka Sophie Ross na Tviteru. “Usvojeno dete nije kuče koje možeš da vratiš posle dve nedelje ako ti ne prija. Grozno”, još jedan je od brojnih negativnih komentara na društvenim mrežama. Inače, par je 2014. počeo da objavljuje videe o svom životu, a 2016. su objavili da planiraju da usvoje dete iz Kine, a možda čak i još jedno iz Ugande ili Etiopije. Iz agencije za usvajanje su im tada kazali da dete ima oštećenje mozga, i nakon dvoumljenja ipak su odlučili da to učine, kao i da od novca za videe plate usvajanje. Pored toga, od pratilaca su tražili da doniraju po pet dolara za potrebe dečaka, a zauzvrat su im obećali da će ih pomenuti u knjizi o njemu. Ovaj par je snimao i svoj odlazak u Kinu po mališana i to je videlo čak 5,5 miliona ljudi. Potom su pratioci mogli redovno da prate kako izgleda njihov svakodnevni život, kako gaje decu, a “požrtvovana” mama je davala intervjue za magazine o tome kako je gajiti dete s posebnim potrebama. Vest o rođenju njihovog petog deteta bilo je čak u People magazinu prošle godine. Mika Stauffer, čiji je Jutjub kanal u poslednjih godinu dana narastao na 700.000 pratilaca, objavila je u septembru prošle godine da je potvrđeno da dete ima autizam. Nedugo potom njega više nije bilo na snimcima. A onda je stigla i njihova objava koja je šokirala sve – mali Haksli je za stalno otišao u drugu porodicu gde će mu biti bolje. Dodali su i da im agencija za usvajanje nije kazala sve o njegovom stanju jer njemu treba stalna nega. “Ne mogu da vam objasnim koliko je Mika uložila sebe kako bi pomogla Haksliju”, kazao je njen suprug. Otkad se sve ovo desilo pojedini imaju razumevanja za bračni par . “Poštujem vas jer ste imali hrabrosti za tako tešku odluku”, kazao je jedan od njih. Ipak, mnogo je više onih koji ih optužuju da su se jednostavno rešili deteta nakon što su zaradili na njemu. Ovaj slučaj ponovo je pokrenuo priču o usvajanima iz inostranstva što neretko prati baš isto to – roditelji posle nekog vremena jednostavno odustanu od usvojenog deteta.

POSLEDNJE VESTI