Kako je Kim Kardashian pomerila granice trudnoće u šou-biznisu?

(foto: WENN)
(foto: WENN) Ništa ne izaziva veću pažnju javnosti danas nego trudnoća, ali nije oduvek bilo tako. 

Holivud je decenijama ostavljao trudnice po strani, a u filmovima se čak nije mogla videti ni silueta trudnice, a kamoli da se govori o porođaju. Čak i najveće zvezde, poput Elizabeth Taylor, nestajale su u potpunosti iz medija u onom momentu kada drugo stanje postane vidljivo na njihovom telu.

Prva osoba iz sveta šou-biznisa čija je trudnoća dokumentovana bila je princeza Diana, koja je u početnim stadijumima trudnoće bila zanimljiva paparacima, ali u svemu tome je postojala određena granica koja se poštovala. Na primer, fotografi su izbegavali da fotoaparatom zabeleže najveći broj poznatih trudnica. A čak i kada bismo na stranicama žute štampe nailazili na prizore trudne princeze, ona je nosila široke haljine sa tufnicama ispod kojih se nazirao njen stomak. Čak je i kraljica popa Madonna, koja je pre trudnoće pomerila granice toga koliko nago žensko telo može da bude na televiziji, odlučila da se povuče iz javnosti dok je u drugom stanju.

Prava revolucija nastaje 1991. godine, kada urednica Vanity Faira odlučuje da na naslovnu stranu ovog prestižnog magazina stavi jednu trudnicu – Demi Moore. Ali, to nije sve. Na ovoj kultnoj naslovnici se nije nalazila glumica u nekoj slatkoj, cvetnoj haljini, nego potpuno obnažena žena koja jednom rukom prekriva grudi, dok joj je druga položena na stomaku. Ovaj gest je skandalizovao mnoge, ali se ujedno pojavila i jaka struja onih koji su pozdravili slavljenje ženskog tela koja treba na svet da donese novi život. U godinama koje će uslediti trudnoća neće biti nešto što treba sakriti od očiju javnosti, nego proslaviti u svoj svojoj lepoti i savršenosti.

(foto: Vanity Fair)

Dve decenije kasnije mogli smo da viđamo mnoge druge zvezde fotografisane u sličnom maniru, dok je uopšte fotografisanje slavnih trudnica na ulici postalo nešto što izaziva oduševljenje javnosti.

A onda je došao red na još jednu revoluciju, kojoj smo mi sami svedočili. Naravno, u pitanju je Kim Kardashian. Najpoznatija rijaliti zvezda, koja je ‘ispekla zanat’ radeći kao asistentkinja u to doba najslavnije osobe na svetu Paris Hilton, pomno je posmatrala sve ono što radi naslednica jedne od najvećih imperija na svetu. Međutim, učenik je nadmašio učitelja, i sama Kim je postala neko o kome (priznali to ili ne) najviše volimo da čitamo, ali i čije trendove kada je u pitanju garderoba, frizura ili šminka sledimo već nekoliko godina.

Međutim, rijaliti zvezda koja je slavu stekla na osnovu opšte seksualizacije vlastitog tela ostala je u drugom stanju, i samim tim njeno telo, koje joj je donosilo stotine miliona dolara godišnje, počelo je da se menja. I upravo u tome leži nova revolucija kada je u pitanju trudnoća u šou-biznisu.

(foto: WENN)
(foto: WENN)

Za razliku od druge poznate trudnice u to doba Kate Middleton, koja je negovala sofisticirani look u trudnoći, Kim nije pristala na to kamuflira stomak, i celo telo uopšte, iza širokih haljina na tufnice. Sasvim suprotno. Sva njena trudnička izdanja izgledala su kao da nije nabacila nekoliko kilograma viška, a stomak, ne samo da nije krila, nego ga je ponosno isticala. Ko će zaboraviti pojavljivanja na crvenom tepihu u crnoj čipki ili haljine sa dubokim izrezima. I pored negativnog odgovora javnosti, Kardashianova nije odustajala od toga da ostane seks simbol i u trudnoći. Ona je volela svoje telo i mnogi su imali problem sa tim što ne gledaju još jednu ‘slatku trudnicu’, nego osobu koja i dalje u prvi plan ističe obline.

Međutim, kada pomeriš granice, onda treba i da očekuješ da ih pomere i drugi. Ubrzo je usledio odgovor paparaca koji se više nisu trudili da zabeleže slatku trudnicu koja šeta ulicama svetskih metropola. Ne, sada su naslovnice časopisa ‘krasile’ slike otečenih nogu Kim Kardashian koja ne odustaje od visokih potpetica, zumirane su njene butine na kojima je bio vidljiv celulit, raspravljalo se o broju kilograma koje je nabacila i brojni su bili članci u kojima je prozivaju jer se ‘prežderava’. Trudnoća je ponovo postala tabu i ono od čega bi Holivud ponovo okrenuo glavu.

(foto: WENN)
(foto: WENN)

Kim je, nakon dve trudnoće, odlučila da više ne rađa decu, zbog zdravstvenih problema koje joj to može doneti, ali je u amanet svim budućim trudnicama ostavila paparace i novinare koji ne planiraju da se vrate na staro. Koliko god porođaj bio teška i iscrpljujuća stvar, niko više ne želi da vidi zapuštenu trudnicu, te sve slavne lepotice iz porodilišta izlaze sa savršenom frizurom, mejkapom i u nekom prigodnom autfitu kao da su krenule na crveni tepih. Nakon svega nekoliko nedelja svi očekuju selfi koji će da potvrdi da se novopočena mama ponovo vratila u top-formu. Ako je leto dočeka sa viškom kilograma, malo ko će imati obzira prema tome što je pre nekoliko meseci na svet donela novi život. I sve to ‘zahvaljujući’ Kim Kardashian.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI