Kampanja #BićeBolje za ravnopravnost: Evo kako da postanete deo nje

Kampanja za podršku LGBT zajednici (foto: Facebook.com/LnQ.Belgrade)

Organizacija Loud & Queer i Kancelarija za ljudska i manjinska prava pokrenuli su nedavno kampanju Biće Bolje kako bi povećali savest i stepen tolerancije kod građana  prema osobama drugačije seksualne orijentacije.

Oni su akciju započeli najpre na društvenim mrežama, objavivši nekoliko kratkih video klipova u kojima se čuju ispovesti osoba koje su se u prošlosti susretale sa osudama okoline i ličnim nesigurnostima u vezi toga ko su. Međutim, oni su hrabro prihvatili svoj izbor i sada pokušavaju da u tome pomognu i drugima.

Filip je dečko koji je pre nekoliko godina, istražujući sebe i svoje opredeljenje, iz straha da sebi prizna da je gej, bio jedan od huligana koji napadaju Paradu ponosa 2010. godine. Tada nije bio dovoljno dorastao da sebi – a onda i ostalima – prizna svoju pravu istinu, zbog čega je danas baš on lice koje otvara #bićebolje kampanju uz poruku mladima da budu to što jesu, da prihvate sebe i sve razlike.

Kampanju je podržala i major Helena Vuković koja svojim ličnim primerom pokazuje da će nam biti bolje samo ako tako sami odlučimo.

Više detalja o kampanji saznajte na Facebook stranici Loud & Queer.

Povezane vesti

Back to Top