in

Karleuša: Zbog MMR vakcine kćerka mi je imala probleme; dokažite da je vakcina zdrava i ćutaću


Jelena Karleuša gostovala je u centralnim vestima televizija Prva, gde je odgovorila na optužbe da je ona kriva za epidemiju morbila. Pop diva je već neko vreme najglasniji protivnik MMR vakcina, zbog čega je grupa građana podnela krivičnu prijavu protiv nje i još 43 javne ličnosti, zbog navodnog izazivanja panike.

Karleuša kaže da je to udar na njenu slobodu govora i apeluje na Ministarstvo zdravlja da iznese dokaze da su vakcine ispravne.

„Iskoristiću svu moju popularnost da kao roditelj pozovem Ministarstvo zdravlja da iznese činjenice i dokaze da vakcinacija naše dece nije škodljiva i u tom slučaju, ja ću se povući i reći ću da je obavezna vakcinacija ok. Sve dok se to ne desi, ja ću kao roditelj apelovati na sve druge roditelje da traže pravo glasa, da imaju pravo na izbor zbog svoje dece. Sloboda govora nije i nikada neće biti u demokratskoj deci krivično delo,“ rekla je ona, dodavši da ne zna ko je proglasio epidemiju.

Na pitanje novinarke da li je vakcinisala svoju decu, otkrila je da jeste.

„Upravo o tome je reč. Kao neko ko je vakcinisao obe kćerke… jedna ćerka je imala velike probleme posle vakcinacije MMR vakcinom i mene može da optuži za krivično delo samo roditelj koji nije imao nikakvih problema. Ja kao roditelj koji je imao velikih problema apelujem na vas, na zdrav razum, da imate pravo na izbor kao u svim zapadno evropskim zemljama. Vi imate pravo u ime svoje dece da tražite dokaz da vakcina nije štetna.“ ispričala je Jelena i dodala da je ona građanin kome je dozvoljeno da izrazi svoju sumnju.