in

Karleušin PR: ’Život intro’ je naš autorski rad, inspiracija ruski umetnik


Fama se digla na internetu oko činjenice da je deo uvodnog videa, snimljenog za potrebe nastupa Jelene Karleuše na dodeli MAC nagrada, inspirisan radom ruskog fotografa Platona Yuricha.

Ovo je danas potvrdio i portparol pevačice Zoran Birtašević objavama na twitteru.

„Da razjasnim, audio-vizuelni materijal “Život intro” je naš autorski rad. Sam SET DIZAJN je itekako inspirisan radom ruskog umetnika. U modernom vremenu, fuzija već postojećih elemenata umetnosti u procesu nastajanja novih je normalna stvar. Dior x Kaws, Gaga x Koons i tako dalje,“ napisao je on.

Birtašević je potom demantovao da je iko pokušao da sakrije činjenicu da je inspiracija za precrtan saobraćajni znak Život, na kome leži naga Jelena Karleuša, pronađena u radu ruskog umetnika, koji je sebe fotografisao na znaku koji nosi isti naziv, ali na ruskom jeziku.

„Niko od nas se nije potpisao kao dizajner seta u intro filmu, tako da ne praviti dramu kao da je neko nešto hteo da sakrije. Slušamo “LaJK” i đuskamo,“ rekao je Zoran.

Autor fotografije se oglasila na instagram pričama, porukom na ruskom jeziku u kojoj je napisao „I ovoga puta inspiracija, takva inspiracija.“

Pogledajte intro nastupa još jednom u nastavku: