in

(Live blog i chat) Prvo polufinale Eurosonga!


Večeras počinje 57. po redu Eurosong u prestonici Azerbejdžana, Bakuu. Kroz ovaj post pratite prvo polufinale koje počinje kroz nekoliko minuta i komentarišite dešavanja na velikoj bini Kristalne dvorane, sve nastupe, neobične outfite, najveća iznenađenja koje ćemo večeras videti od takmičara iz 18 zemalja.

Pratite i kometarišete sva dešavanja zajedno sa nama! Uživajte! :)

Prvi nastupa Rambo Amadeus sa svojom pesmom Euroneuro. kao što je i očekivano, Rambo ima ekscentričan nastup, a na bini mu se pridružio drveni magarac, pošto pravog nije mogao da dovede na evrovizijski stejdž, jer nije po pravilima šoua.

Kako vam se dopada Rambov nastup? :)

Posle Islanda, nastupila je seksi zvezdica iz Grčke Eleftheria Eleftheriou sa energičnom pesmom u poznatom etno maniru, Aphrodisiac. Kako vam se dopala?

Dašak roka uneli su momci iz Švajcarske sa pesmom Unbreakable. Bend se zove Sinplus, koji su osnovali dva brata koji su kako sami kažu odrasli na muzici U2, Boba Marleya i pesmama grupe Queen.

Kako vam se sviđa retro šik Izraelca iz grupe Izabo? :)

Posetioci društvenih mreža Kipranku Ivi Adamou nezvanično proglašavaju najlepšom na ovogodišnjem Eurosongu. Slažete se? Kako vam se dopala njena pesma La La Love?

Ruske Babuške koje su među favoritima imale su vrlo interesantan nastup, koji je podigao atmosferu u Kristalnoj dvorani. Svi pokazatelji i predviđanja govore da nema sumnje da će proći u finale. Kako vam se sviđaju?

Još jedni favoriti za visok plasman su blizanci Jedward iz Irske, koji već imaju iskustva sa Eurosongom i zatvaraju ovo prvo polufinalno veče. Na bini su imali čak i fontanu, ali da li imaju šanse, šta kažete?

*************************

10 zemalja koje su se plasirale u finale su: Rumunija, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Kipar, Grčka, Rusija, Irska.

Zemlje koje se direktno plasiraju u finale su Velika Britanija, Francuska, Italija, Azerbejdžan, Španija, Nemačka.

***********************

Chat trenutno nije dostupan, a mi ćemo se ponovo družiti i komentarisati zajedno drugo polufinale i finale Eurosonga. Do kuckanja! :)

 

foto: Eurovision.tv

loading...