in

(Live blog i chat) Željko Joksimović u finalu Eurosonga!


Večeras je drugo polufinale Eurosonga u prestonici Azerbejdžana, Bakuu. Kroz ovaj post pratite i komentarišite dešavanja na velikoj bini Kristalne dvorane na kojoj će se večeras predstaviti takmičari iz 18 zemalja.

Prvi nastupa srpski predstavnik Željko Joksimović koji je danas izjavio da je srećan što sa svojim Ad Hok orkestrom nasupa prvi, a da će ostatak šoua opušteno i rasterećeno pratiti u takozvanom Green Room-u sa ostalim delegacijama.

Uzbuđeni? :)

Željko je imao ubedljiv nastup, svi muzičari na bini očekivano su bili u crnom, a njihov nastup je u Kristalnoj dvorani propraćen velikim aplauzom. Koji su vaši prvi utisci?

Nakon Željka, druga po redu nastupa makedonska pop zvezda Kaliopi sa pesmom Crno i belo.

Nakon neobične Holanđanke koja se na bini pojavila sa perjanicom na glavi, predstavnici Malte kojima je ovo treći put da učestvuju, Kurt Calleja vratili su na stejdž u Bakuu klasične melodije koje smo navikli da slušamo na evrovizijskim takmičenjima.

Portugalska predstavnica Filipa Sousa donela je duh fada na binu u Bakuu otpevavši prelepu baladu Vida Minha.

Ukrajinka Gaitana je imala je atraktivan nastup, kao što smo to i navikli od predstavnika ove zemlje na Evroviziji. Njen nastup bio je pun kolorita, a prave igrače od krvi i mesa, pratili su i oni virtuelni, na video wallu.

Mlada Slovenka Eva Boto otpevala je nežnu baladu Verjamem, koju su komponovali Vlada Grajić i Hari Mata Hari. Sada nastupa Nina Badrić za Hrvatsku.

Sada je vreme za još jednog favorita, u pitanju je predstavnica Švedske, Loreen! Njena pesma Euphoria već je postala pravi hit i visoko se kotira na kladionicama za pobedu. Šta mislite da li je Željko bolji od Loreen?

Nakon vrlo živopisne Gruzije, predstavnici iz Turske, Can Bonomo imali su jako originalan nastup, koji je upotpunio neobičnu melodiju pesme Love me back.

Slovačka se odlučila da na Pesmu Evrovizije pošalje nešto tvrđi zvuk, moramo priznati da nas je Max Jason Mai  sa pesmom Don’t Close Your Eyes malo razdrmao, nakon uspavane Estonije. Pevač Max ima svega 23 godine.

Za Bosnu i Hercegovinu nastupila je simpatična pevačica Maja Sar. Emotivno je otpevala pesmu Korake ti znam, sedeći i svirajući na velikom koncertnom klaviru. Kompozitor i tekstopisac pesme je Maja Sarihodžić.

Dok čekamo da čujemo ko su novih deset finalista, u revijalnom delu možete da čujete i Mariju Šerifović koja nastupa sa pobednicima Eurosonga, dok ih prate muzičari na tradicionalnim azerbejdžanskim instrumentima.


Novih 10 finalista su:

Litvanija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Ukrajna, Švedska, Makedonija, Norveška, Estonija, Malta, Turska.

Bravo za Željka i Ad Hok orkestar i čestitke celoj srpskoj delegaciji koja predstavlja našu zemlju u Bakuu! :)

———————————————

Chat trenutno nije u funkciji, ponovo ćemo zajedno komentarisati dešavanja na evorovizijskoj sceni u subotu, kada se dešava finale ovog muzičkog takmičenja.

foto: Eurovision.tv

loading...